Јанине. Коментари

Укупно порука: 5056

07.15.2014, ТОБ
Здраво! Имам 23 године. Гинеколог савјетовао је узимати лијек Јанине у вези са приметном "вегетацијом" на тијелу и лицу. Увек ми је сметало! Али постоје сумње да ће то помоћи. Реците ми, молим вас, да ли је вредно узимати овај лек или пробати нешто друго? Пуно хвала унапред!

  Евгенииа34 (консултант):
  ТОБ, недавне студије на ову тему показале су да вегетација расте спорије када је примљена ОК са анти-андрогеним ефектом, али неће нестати.

15.07.2014, Лариса
Здраво, имам 21 годину. Узимам Јарину последња три месеца. Дошла је до Јанине, док су се на бради појавили унутрашњи мозак. Мислио сам да ће Јанине ријешити проблем, али је постало још горе. Ове формације не пролазе и не повређују много. Испоручене анализе на хормоне. Инсулин је подигнут, други хормони су били нормални. Да ли треба да сачекам да акне нестану или да наставим да узимају Јанине. Мислио сам да прелазим на мицродосе ок (иако је раније било крварење када је узимало Јесс)

  Евгенииа34 (консултант):
  Лариса, на Јарину и Жанину светлост се није састајала. Покушајте: Марвелон = Регулон, Мицрогенон = Ригавидон, Белара, Диана.

12. јул 2014. године, Наталија 38
Хвала, Еугене! Желео бих да подржавам јетру лековима попут Карсила, Силибора, Аллоха. Да ли смањују ефикасност Иарине и обрнуто?

  Евгенииа34 (консултант):
  Наталија 38, али постоји разлог да се "подржи"? Шта потврђује "патњу" јетре? Аллохол садржи активни угљен, који може смањити апсорпцију Иарине. Карсил = Силимарин - са комбинованом употребом силимарина са оралним контрацептивним лековима и лековима који се користе у хормонској супституционој терапији, могуће је смањити ефекте последњег.

10.07.2014, Леах
Здраво
Већ сам оставио поруку у одељку "Белара" од 07.09.2014
Узео сам Белар 2 циклус. КОЦ је почео да пије за лечење алопеције (постоји осетљивост на андрогене). Белара је изазвала главобоље, масну кожу и још више губитак косе.
Премештено је у Јанине. Сада завршим трећи пакет. Прва два циклуса била су брилијантна: кожа је била чак сува, коса престала да пада, изгубила сам тежину. Једини негативан: крв је умазана током последње недеље узимања лека, али не много (сваког месеца). На трећем пакету нешто чудно почело: масна кожа поново и коса пада.
Симптоми се погоршавају пре почетка рада, данас је поново почео, мада до краја паковања још 5 таблета.
Зашто се ово дешава (мислим на садржај масти у кожи и губитак косе - ово је на свакој припреми за 2-3 паковања)? Да ли је ово прилагођавање или постоје други разлози? Када да сачекаш да заврси? Веома сам уморан од ње. Испоставља се да се на сваком новом леку процес поново покреће, а чињеница да узимам ЦОЦ уопште више од шест месеци није битна?
Поред Јанине, узимам Сиофор 500 три пута дневно, пијем Супдадин, Зинцтерал и Малтофер витамине. Трчим (6-8км), али трчим већ 15 година. и не мислим да би ово некако негативно утицало на вакцинацију на ЦОЦ.

  Евгенииа34 (консултант):
  Лиа, антиандрогени ефекат заиста почиње да ради након 3-4 месеца узимања ЕВЕРИ нев ОК. Има смисла бити стрпљив. Нема везе са тим, трчање је добро. Малтофер зашто прихватате? Маст није опасно, не смањује контрацептивни ефекат.

10.7.2014, Наталиа 38
Добар дан! Ја имам 38 година, прихватам Иарину (ендометриозу) према шеми 63-7-63. Сада завршим 2. пакет. Пре тога - Бизанн, Јанине. У августу, планирани одмор, море. А седмодневна пауза пада на путовање до мора. Да ли је могуће узети 4 паковања Јарина у низу без паузе (тј. 84 дана) или је боље направити 7д. пауза одмах након другог паковања, узимајући схему 42-7-42?
А друго питање. Желим лијечити јетру. Да ли су сви хепатопротектори компатибилни са ЦОЦ, посебно са Иарином? Или су неке компоненте ових лекова за мене пожељне? Хвала!

  Евгенииа34 (консултант):
  Наталиа 38, узимајући ЦОЦ, немаш свој менструални циклус. Постоји имитација тога у телу узимањем пилула и седам дана паузе, током које се на месечном нивоу појављује менструална реакција око 2-4 дана седмодневне паузе. Не разликује се каква је шема применити: 42-7 или 84-7. Поента је да, што је дуже потребно за седам дана паузе, то је већи ризик од пробијања крварења. Назовите лек који вам је прописан за лијечење јетре.

07.09.2014, Кати31
Здраво! Имам питање у вези са чињеницом да већ дуго времена узимам Јанине, сигурно више од годину дана. Али изгледа да се дојиља мало баци и повређује, а ја не знам шта да радим с тим, то је све време недељу дана након менструације, негде у средини циклуса. У супротном, све је у реду. Од чега може бити? А друго такво питање: да ли је смисла користити прекинути п / а недељни отказ? Или је заштита и нема разлике? Хвала.

  Евгенииа34 (консултант):
  Кати31, У седмодневној паузи, контрацептивни ефекат је у потпуности сачуван уколико су све пилуле узете пре него што се прескочите. Гел са прогестероном ће помоћи у грудима.

08.07.2014, Ека
Еугене, здраво! Имам 20 година, 4 месеца видим Диане-35 да побољша кожу, нема резултата! Затим сам почео да пијем Јанине, сада 5. пакет (+ -), кожа је боља, али сада са почетком новог пакета овај ужас је почео поново! Све је посуто 3 дана.. Шта да радим? Како бити? Са чим се то може повезати? Можда је овај преворат престао да делује на мени? Веома забринуто, желим здраву кожу.

  Евгенииа34 (консултант):
  Ека, каква је флуктуација нивоа хормона. Локално Метрогил гел и масти еритромицина двапут дневно, не користите лосионе за алкохол. И ми ћемо чекати.

08.07.2014, Лола 75
Добар дан! Почео сам да пијем Јанине (пијем први пакет). Али након посете доктору је стављен варикозни 3. степен. Доктор је категорично забранио уврштавање ЦОЦ-а. Мислим да још увек морам завршити овај пакет. Како ће тело реаговати ако није започето с следећег паковања? Хоће ли доћи до пробијања крварења? Пуно хвала унапред за одговор.

  Евгенииа34 (консултант):
  Лиулиа75, може доћи до кршења циклуса након што заустави пријем ОК-а.

07.07.2014, Сицкирина
Имам још једно питање - када узимам Јесса, постоје нежељени ефекти који се не могу занемарити, па сам одлучио да пређем на друге ОК - то је стално депресивно (све је као кроз облачно стакло), генерално депресија, трепавица, тежина, болне вибрације у ногама, и често трчим у тоалету (као што сам схватио, ја користим диуретички ефекат). Није јако ефикасан за акне, кожа је чак и мастна. Сада, четвртог дана паузе, након Јесс-а, осећам да се мој мозак постаје јаснији, потребно ми је боље расположење, али сада морам започните јамо ОК. Постојао је питање ВХАТ?) Које од њих можете покушати да пређете, из којих сви горе наведени нежељени ефекти неће бити толико изражени (идеално, наравно, да уопште не постоје: - /, али ово вероватно није могуће). Размишљам о Јеанини, али Желим да чујем (тачније видјети)) Ваш савет по овом питању Имам 27 година, са дијагнозом ПЦОС + ендометриозе,

  Евгенииа34 (консултант):
  Сицкирина, козметички ефекат заиста почиње да се појављује након 3-4 паковања узимања сваке од лекова. Уобичајено је извршити процену толеранције ОЦ након три месеца администрације. Можете покушати да узимате било који ОА, узимање лекова није штетно, већ је смисла само да се промени након 3-4 месеца администрације, иначе не можете разликовати нежељене ефекте из периода адаптације.

07.07.2014, Сицкирина
Молим те, реци ми како прећи са Јесс + у Јеанине. Морате почети узимати Јанине следећег дана након што узмете последњу неактивну таблету Јесс или 7 дана након последњег активног табулатора.

  Евгенииа34 (консултант):
  Сицкирина, узимаш све Јессове пилуле, и неактиван, и одмах почни да узимаш Занина.

Контрацептиви Сцхеринг АГ ЖАНИН (Јеанине) - преглед

Јанине од акни, моја осећања и резултати

Поздрав свима! Данас ми је преглед контрацептива Сцхеринг АГ Јеанине (Јеанине).

Помислио сам пуно о томе да ли да напишем преглед, јер ОК је чисто индивидуална и веома озбиљна ствар.

Али ипак сам одлучио да поделим своје мишљење.

За почетак, Јанине се приписује мени за хиперандрогенизам, а не за контрацепцију. Доктор је рекао да је ово један од најниже дозних лијекова, односно, не би требало бити великих нежељених ефеката.

Цена дроге је била око 700р. У пакету од 21 таблета, обојеног даном.

Узимам лек још месец дана и наставићу да ажурирам свој преглед месецно.

Па, хајде да започнемо своје резултате и осећања из пријема ових ОК:

1 седмица од 1 мјесеца пријема:

Расположење је нормално, примећујем да нисам добио тежину и чак изгубио мало тежине, иако је у потпуности једем

Кожа је иста као и пре пријема, грудни кош се повећао.

2 недеље 1 месец дана пријема:

Постојао је један нервни слом (не знам да ли су таблете повезане) остатак времена расположење је нормално, баш као и тежина, али на лицу буквално сваки дан нови субкутани и црвени бубуљице (као што ми је објашњава стручњак, ово је могуће због зависности од пилуле за тело)

3 недеље 1 месец дана пријема:

Нове акне се скоро не пењу, 1-2 за три дана, али постоје мрље од старог. Масна кожа се полако смањује, расположење је нормално, не знам тежину док се не измери

Испред другог паковања, односно новог дела прегледа

Топ 5 најпопуларнијих хормоналних контрацептивних средстава за акне, акне и акне

Одлучили да пробате контрацепцију као средство за акне и не знате шта да одаберете? Посебно за овај случај учињено је 5 најпопуларнијих контрацептивних средстава за кожне проблеме.

Одмах ћу рећи да чланак не описује механизам деловања и нијансу употребе пилула за акне, али ако се одлучите за употребу таквих лекова, морате их знати као таблицу за размножавање! Обавезно прочитајте информације на линку.

Прво место: Иарин

Иако је Иарин монофазијски (слабији од комбиноване) хормонске контрацепције, лек има најјачи анти-андрогени ефекат. Дроспиреноне (3 мг дозирање) је главна активна супстанца која потискује производњу андрогена (мушких полних хормона).

Друга компонента лека је етинил естрадиол (30 μг садржаја у леку), што побољшава ефекат дроспиренона.

Предности дроге

 1. Иарин је један од најефикаснијих хормоналних контрацептивних средстава за акне, акне и акне.
 2. Мала, у поређењу са већином контрацептива, проценат нежељених ефеката. И нежељени ефекти се обично елиминишу са подешавањем дозе.
 3. Квалитетан европски лек, који се успешно користи у многим земљама широм света.

Недостаци лека

 1. Висока цена лекова - односи се на све хормонске контрацепције које су прописане за лечење акни и акни. Али Иарин је стварно скуп.
 2. Велика листа контраиндикација и нежељених ефеката. Иако је ризик релативно мали, листа нежељених ефеката је веома импресивна.
 3. Дуготрајан третман. Побољшање стања коже обично почиње тек након другог месеца узимања Иарине.

Друго место: Јесс

Активни састојци лека су слични Иарини. Разлика је само у дозама етинил естрадиола (садржи 20 μг). Због нижег садржаја етинил естадиола, Јесс је слабији од Иарин-а, али се ризик и озбиљност нежељених ефеката смањују у замјену.

Механизам дјеловања Јесс-а је такође врло сличан акцијама Иарине. Главна разлика је степен интензитета антиандрогеног ефекта.

Предности дроге

 1. Ниске дозе лека могу значајно смањити ризик, тежину и трајање нежељених ефеката.
 2. Присуство у пакету је врло згодан календар који вам омогућава да прославите дане пријема.
 3. Стандардни пакет садржи 28 таблета, од којих је 7 плацебо.

Недостаци лека

 1. Велика вредност чак иу поређењу са Иарина.
 2. Нежељени ефекти најчешће се манифестују у облику редовне главобоље.

Интересантно је Кликните овде за више информација о употреби дроге Јесс за акне.

Треће место: Диане-35

Хормонални лек Диане-35 садржи две активне супстанце: етинил естрадиол (у дозама од 35 μг) и ципротерон (у дозама од 2 мг).

Антиандрогени ефекат има другу компоненту која контролише ниво хормона у крви, а не дозвољава интензиван рад лојних жлезда. Обавезно прочитајте како нанијети Диане-35 за акне. У супротном, можете добити огромне проблеме уместо третмана.

Предности дроге

 1. У поређењу са другим аналогама, Диане-35 је релативно јефтина орална контрацепција.

Недостаци лека

 1. Антиандрогени ефекат је мало слабији од оног код Иарина и Јес.

Четврто место: Јанине

Лек садржи два активна састојка: диеногест и етинил естрадиол. Диеногест, који садржи 2 мг лека, потискује прекомерну производњу тестостерона у женском тијелу.

Предности дроге

 1. Ретки случајеви повећања телесне масе приликом употребе хормонског контрацептива Јанине против акни и акни.
 2. Лијек се може купити за релативно мало новца.
 3. Значајно побољшање косе и коже уопште.

Недостаци лека

 1. Стање коже се може погоршати након прекида лијека. Ово је главни недостатак Зханина.
 2. Може доћи до поновљених болова у грудима.

Пето место: Цхлое

Лек се појавио на тржишту релативно недавно. Идентичан је у саставу Диане-35: садржи 2 мг ципротерона и 35 μг етинил естрадиола.

Као што сте вероватно претпоставили, то је ципротерон који утиче на стање коже и игра кључну улогу у прописивању овог хормонског контрацептива за акне и мрвице.

Предности дроге

 1. Са дугим пријемом смањује се не само количина акни, него и прекомерна масна кожа.
 2. Једна од најјефтинијих контрацептивних средстава за лечење акни различитих тежина.
 3. Не тако брза маст за косу.

Недостаци лека

 1. На почетку апликације може се повећати број акни и упале коже. Стога, ако вам се то догоди - знајте да је ово можда манифестација дејства дроге.
 2. Постоје случајеви кршења психо-емоционалног стања жене (анксиозност и трезор).

Уместо закључка

Предложени рејтинг није водич за акцију: у сваком случају, потребно је консултовати искусног ендокринолога или дерматолога који ће одредити одређени контрацептив за лијечење акни и акни, у зависности од индивидуалних карактеристика вашег тела.

Сумирајући, желим да укажем да су све горе поменуте мане и предности једног или другог контрацептива за лечење акни и акни строго индивидуалне: код различитих људи реакција тела на исти лек може бити потпуно другачија.

Према томе, у сваком случају, немојте узимати хормонске контрацептиве на савете пријатељица.

Препоручити такве озбиљне дроге је искључиво компетентност дерматолога и ендокринолога. Запамти ово!

Такође, прочитајте коментаре о овој теми, можда ће вам помоћи приликом одлучивања да ли их примјените или још увијек не вриједите. А ако сте их већ искусили - поделите своје искуство у коментарима!

акне после "Јанине"

Ви сте овде

Лекар ми је дао лек за хормонске контрацепције за лечење, изабрао сам Јанине. После два паковања (или боље, приликом пријема другог), цела моја чела и брада су се ширили акни! (((((Не црне тачке, не тинејџерке црвене, али мале, кожне боје и њихово море! прање, маске - све што ми је увек помогло, али порекло акни није загађено и све се испоставило као бескорисно (((да ли је неко наишао на ово? Реци ми нешто?

 • Лике0
 • Фунни0
 • Не свиђа ми се 0
 • Пријавите се или региструјте како бисте објавили коментаре.
 • 13536 виевс

Пагес

Танко: Ја сам изабрао Јеанине.

Како то мислиш? Обично лекар треба да понуди одређене пилуле. Јанине савршено ме уклапа, ништа није излило. Али кров Диане-35, на пример, био је темељан

 • Лике0
 • Фунни0
 • Не свиђа ми се 0
 • Пријавите се или региструјте како бисте објавили коментаре.

Сретна лутка: Али од Диане-35 кров, на пример, био је темељан

Ох, то је била ноћна мора за мене. Бола, вуци бол у доњем делу стомака, крвави пражњење, мучнина. Две недеље су претрпеле.

Танко, консултујте свог доктора. Гинекологи знају много о акнама.

Нисам добар и не лош, ја сам у лошем пругастом пругу

Јанине за акне

Девојке, помози ми да одлучим која је од контрацепције боље. Био је гинеколог, на ултразвуку, преглед све је у реду, без патологије, хормони су нормални. Рекла ми је да можеш пити било коју монофазну. Ја имам 30 година, а у последње време акне нису нестале са лица, то је акне које трају дуго. Мука ми је од ПМС-а, не идем сам. Може ли муж "помоћи", али у последње време му је било мало користи, био је уморан, а можда и нешто друго. Пре осам година, видио Марвелон гдје је та година, није било проблема. А сада сам изабрао између Иарина и Зханин, Иарина има могућност уклањања вишка воде, а Жанин је једноставан.

После РФЕ-а у марту, доктор ме "ставио на" ОК, или боље речено на Јанине. Први месец је у реду, какав је био, (не рачунајући да су "обећали" чисту шифру, али на крају је постала још гора, неке чудне мрље од акни), а сувоћа у интимној зони је страшна (то није било погодно за мог мужа Нисам рекла)), месец је дошао мало раније, трајао је мало дуже (али не укључивам језик више од пола дана) Да, и дошли су до 2.

Помажући дјевојкама савјетима, приписивали су Јанин пијању 21 дан и 7 дана паузе, па је почела да пије други мјесец и одлагање двије седмице, мучнина и језик посипљен акни. Не знам шта да радим, чак фигово као што је, а бол у стомаку боли. Ко ће саветовати шта? Можда без бочних страна на било који начин, или није нормално?

Девојке, добро јутро свима! Одмах до тачке - ко се сећа, направио сам лапар и гестар у исто вријеме! Већ су прошли први период након тога. Кицк, како болан! И скромно. Заборавио сам, након операције, постављен сам за Јеанине! Почела сам да пијем од 2 дана! Пила само седам таблета! Крвави, и много тога! Зовем доктора, који је био присутан. Говори мени: ништа, глупости, повежите транекам! И настави да пијеш Јанине. Девојке, и ја сам покривала све акне, цело чело, груди. Итцхес! Ја сам као тинејдћер.

Јесс пијем први циклус од 12. августа, према препоруци доктора. Мјесеци су завршени и још мало мрмља, али постоји ((нисам га се сећао прије Б. И то се нисам сјећао у Заниновом времену и то је било прије 2 мјесеца. И почеле су страшне акне, иако Јесс има андрогени ефекат. : нежељени ефекти који ће проћи након неколико месеци пријема, морају бити стрпљиви, или постоји разлог за одлазак код доктора? Девојке које пију, кажу нам како је то.

И тако. Био је данас код вашег гинеколога. Жалио се Јеанини. Прописано је да узимамо 6 месеци (ми лијечимо цвар јајника). Сада долази 3. пакет. Не волим лекове, болне акне, замор, често мучнину поче да се појављују, а на првом пилулу циклуса повраћа уопште! Од пријатне само је дојка постала још. Уопштено, на првом пакету, чак и млеко је пало. Оваријум је био болан и болан. Током дана, ноћу, када ходате, ПА и тако даље. Либидо чешће него не. Све је суво у пустињи.

Девојке, здраво. Саветујте пилуле за контролу рађања, који поред своје главне сврхе такођер помажу у борби против акни и вишка вегетације на тијелу. Чињеница је да је након рођења дјеце моја кожа погоршала, а након отказа ГВ-а, уопште се не могу гледати у огледало у добро свјетло. Кожа жабе је неуједначена у бубуљицама, длака преко усана је тамна. Коса је постала мастна. Уопште сам набавио читав низ "фу" (((((Прашкасти и пивски квасац са цинком, а ја сам срушио у микрофлору, Хилак је пио, али се сећам.

Данас је последња 21 таблета Јанине. Сврха пријема: избацити цист од мене. Осећања: У вечерњим часовима ПЈ боли мало, вероватно чак ни не пије много. Шта је то и зашто? Опет, истицање светло браон боје. Одакле Зашто Оно што осећам: али ја не осећам ништа, осим ових хормонских већ ме узнемирава. Лице је све у акни, грудни кош се повећао, као и код крављег млека, за коју нисам одушевљен, али се мужем мужа. Сама је вероватно постала и више (((Остаје да чека М, а затим и на ултразвук, па онда шта ће онда бити.

Здраво девојке! Ја третирам цист јајника.

Одмах одлазим на 2гинекам, то јест, ја ћу слушати и отићи до другог.. све док не слушам третман, нисам ништа започео.. један каже да пије Дупхастон пола године, други седи на Јанине..

Зашто се појављују акне на леђима, да ли неко зна? Испоставља се да у овом делу тела има пуно лојних жлезда, а прилично велике - нарочито у пределу рамена. Ако је лоше или неправилно чишћење коже леђа, онда постаје масноће, поре се затамне и појављују се акне. Сама је патила од ове ноћне море када је била бруцош на универзитету. Током лета сам био срамота да одем на купаоницу, скоро нисам ишао на плажу. Било је немогуће ставити рвачки дрес у теретану, морао сам да сакријем леђа и рамена у мајицама, а камоли са мојом вољеном.

Добро вече! Девојке, молим те смирите душу. Ситуација је повезана са кремом, у малим количинама. у року од 5 дана.

Пре месец дана, Јесс је почео да узима, али нису ми одговарали. Покривена акни, сваки дан имала сам главобољу, мучила, а менструација је трајала 8 дана (погледај сто. Почињеш пити првог дана своје менструације), а након тога се не зауставља, пре 4 дана је завршила Јесс и одмах почела да пије Јеанине ( као што је написано у упутствима приликом преласка на друге таблете), али за 4 дана сам водио Јанине и нема месечних даваица)))) како бити? шта мислити? од онога што може.

Девојке, здраво свима! Знам да многи стручњаци за плодност воле да преписују протокол (Иарин, Јеанине, Диане, Марвелон, Логест, итд.) Пре протокола. Дају ми одмор јајницима, припремају чист и чак ендометријум, не дозвољавају цисте да се формирају, док пријем ОЦ побољшава опште репродуктивно здравље жене. Зашто све ово радим? Зашто онда стручњаци за плодност не прописују ОК пре протокола за све жене које се припремају за ИВФ? На крају крајева, ми нисмо овде са савршеним здрављем. Или да ли пријава ОК-а и даље има своје непожељне стране у односу на ИВФ?

Почећу са чињеницом да је пила како је прописала доктор Линдинет-20, пила тачно годину дана након првих 6 мјесеци. је ужасан акне на лицу (((ужасу неке врсте, вртоглавица, Тхрусх, и волим свог мужа и не желим да ((. Одморите се, идите код лекара, прошао све тестове, испоставило се да је бриса лоше. третира. Замолила ме је да поново додели У реду. Из предлозеног је било овде: ЈЕС, ЗХАНИН и ЛИНДИНЕТ-30! Девојчице оно што кажете, вероватно знате боље од вашег искуства. Главни проблем је акне, јако се бојим њих. Не пијем ОК с мојим лице све је у реду.

Девојке, поново читајте гомилу коментара и постова. потпуно збуњен (или је страх.) Имам тестостерон на горњој граници индикатора, они су прописали оралне контрацептиве. Диане-35 је испуштен, али има толико нежељених ефеката. Ово је комбиновани лек који садржи естроген - етинил естрадиол и антиандроген ципротерон ацетат, који има гестагенске особине. Дрога задржава високу вискозност слузнице грлића материце, што отежава сперми ући у материцу и доприноси пружању контрацептивног ефекта. Ципротерона ацетат блокира андрогене рецепторе и смањује ефекте андрогенизације код жена (повећање производње себума, раст мишића код мушкараца, губитак.

Мој муж и ја смо знали да ћемо ићи за другом, чак и купити кревет за дјецу. Само овде смо имали превише жеља, тачније са мном. Желео сам да је родим до лета, јер први родила у септембру и била Дубак и киша, желела сам одређени знак зодијака и сигурно дјевојке. Дакле, док сам све одлагао до бољих времена, на мене је страшна дијагноза - ендометриоза, тачније аденомоза + аднекитис. Аднекитис се затим лечи, али аденомиоза се не лечи и мој гинеколог ми је то рекао.

ПЦОД (синдром полицистичних јајника), синдром полицистичних јајника (ПЦОС, такође познат као Стеин-Левентхал синдром), мултипла ендокрина синдром праћен оштећењем функције јајника (одсутности или неправилног овулације, повећана лучења андрогена и естрогена), панкреас (хиперсекреција инсулина), адреналне коре ( хиперсекретије надбубрежних андрогена), хипоталамуса и хипофизе.

Планирам након завршетка ГВ-а да се заштитим пилулама. Лакше је, удобније, мирније. Пре Б ЛОГЕСТ видела сам пришао, али именован себе од оне прописане од стране гинеколога (без тестирања), није се уклапала - боле груди, расположење је било као у ИЦП, нула либида, повраћање. Уопште, цела гомила! Сада, мислим да прво прођем тест, а затим изаберите пилуле према резултатима. Ако неко има информације - реците ми, након чега је након завршетка ГВ потребно узимати хормоне, тако да су резултати тачни? Сада.

Синдром полицистичких јајника или мултифоликуларни јајници Доктори на ултразвучном тесту често виде прилично типичну слику, која се назива мултифоликуларним јајницима. За неке пацијенте, мултифоликуларни јајници су синоним за полицистику, у којој су такође и многи фоликули. У међувремену, ово су сасвим различити концепти. За почетак, опише ултразвучни слику са полицистичних јајника: јајника волумен повећан за скоро половину (7-9 цм3 или висе на нормалну величину 4-7см3); згушњавање капсула јајника, што се јасно види као изразитија линија дуж периферије читавог јајника (дебљина капсуле може да достигне четвртину очитог пречника јајника); би

Да ли Иарин помаже да се отарасе акни

У већини случајева, након завршетка пубертета, проблем акни нестаје сам по себи.

Али, такође се дешава да је жена покушала много средстава, али ништа не помаже, а осип се поново појављује.

Ово се може догодити због кршења нивоа хормона, на пример, са повећаним нивоом мушких орбиталних хормона. Они изазивају повећану активност лојних жлезда и појаву акни на лицу.

 • Све информације на сајту су само у информативне сврхе и НЕ УПУТСТВО ЗА УПОТРЕБУ!
 • Само ДОКТОР вам може пружити ЕКСАЦТ ДИАГНОСИС!
 • Позивамо вас да не радите самоздрављење, већ да се пријавите код специјалисте!
 • Здравље за вас и вашу породицу!

У овом случају, жена може помоћи само при примјени специјалних хормоналних лекова.

Наравно, главна сврха таквих пилула је да спречи нежељене трудноће, али нормализација хормонских нивоа помаже да се кожа избрише од ерупција.

Најчешће се користе Јарин, Јесс, Јанине, Диане 35 и други.

Хормонални лекови

Главна карактеристика овог третмана акни је да је могуће узимати пилуле за контролу рађања само на рецепт.

Обавезно провјерите ово испитивање да бисте одредили ниво хормона.

И само по својим резултатима, доктор доноси одлуку о потреби хормонске терапије.

Такви лекови могу бити само пијани ако се заправо пронађе хормонска неравнотежа.

Прегледи гинеколога о резултатима употребе таквих пилула као што су Иарин или Јесс показују да је у већини случајева хормонска терапија помагала својим пацијентима да се ослободи акни.

Видео: Акне и контрацептиви

Јарин за акне и мрвице

Овај лек је намењен спречавању нежељене трудноће.

То је монофазни лек. То значи да је ниво хормона у женском тијелу исти током цијелог циклуса узимања таблета. А дозирање је такво да га могу узимати чак и младе жене које су већ родиле.

Лек укључује етинил естрадиол и дроспиренон, који својим заједничким деловањем не само спречавају трудноћу, већ и нормализују многе процесе у женском телу.

Због тога се често користи "Иарин" од акни.

Како то

Поред главних функција инхибирања овулације и спречавања пенетрације сперме у материцу, таблети Иарин имају следећи ефекат:

 • нормализује липидни метаболизам у телу;
 • смањити производњу масти од лојних жлезда;
 • помоћ излучити вишак течности и токсина из тела;
 • нормализовати месечни циклус жена.

Индикације

Фото: модерни хормонски лек

Лек је прописан као контрацепција само за жене које су родиле.

Веома је ефикасна у заштити од нежељене трудноће. Али способност нормализације хормонске позадине жена и метаболизма липида доприноси чињеници да се овај алат често користи против акни.

Препоручује се женама са акни, акни и себоррхеа.

Контраиндикације

Лек "Иарин" садржи хормоне који утичу на све процесе у организму.

Понекад њен пријем може изазвати озбиљне нежељене ефекте.

Због тога се ове пилуле могу користити само по препоруци доктора.

Лек је прописан након испитивања, пошто има много контраиндикација за његов пријем:

 • период трудноће и дојења;
 • оштећена циркулација крви, посебно тенденција формирања крвних угрушака;
 • срчани удар, ангину и друге патологије срца;
 • вагинално крварење;
 • болести јетре и бубрега;
 • дијабетес;
 • хормонске зависности од гениталних или млечних жлезда.

Како узети

Паковање "Иарини" садржи 21 пилула, обележене данима у недељи.

 • Када први пут почнете да узимате од првог дана менструалног циклуса, пијте пилулу која одговара дану седмице.
 • Затим, након стрелице, узмите 1 по један дан истовремено.
 • Након завршетка пакета, потребно је да направите паузу од 7 дана, а затим наставите са коришћењем следећег пакета.

Да би се одржао жељени ниво хормона, непотребно је прескочити лек.

Али дозвољено је када прескочите 1 таблету да га узмете заједно са следећим.

Ако је више од једне пилуле пропустило, боље је консултовати лекара, јер то може узроковати хормонске поремећаје.

Како примијенити Зиндол за акне?

"Јесс" против акни

Као и често, женама са акни и гнојним акним прописују лек "Јесс".

Плус, то се може применити на младе девојчице које нису родиле.

Принцип рада

Главни ефекат лека "Јесс" против акни има за циљ смањење нивоа андрогена.

То су мушки полни хормони који узрокују повећану активност лојних жлезда и појаву акни. Стога се испоставља да "Јесс" нормализује производњу себума, што доводи до нестанка дерматолошких проблема.

Предности

Лек "Јесс" има скоро исти састав као "Иарин".

Али има мању дозу хормона, тако да узрокује мање нежељених ефеката и лакше се толерише.

Осим тога, "Јесс" има и друге предности:

 • не узрокује тежину;
 • побољшава стање косе и ноктију;
 • нормализује менструални циклус и смањује бол.

Недостаци

Али овај лек не воли многе жене због својих недостатака.

 • Главна ствар је његова висока цена - око 1000 рубаља по пакету.
 • Али упркос овоме, његова акција је нешто слабија од "Иарине".
 • Поред тога, у првим данима узимања лека, многе жене доживљавају јаке главобоље.

Начин примене

Фото: морате узети лек према упутствима

Узимајте лек "Јесс" за уклањање акни је неопходан према упутствима.

Као и за постизање контрацептивног ефекта, потребно је истовремено пити 1 таблету дневно.

Курс је 4 недеље, након чега можете започети узимање другог пакета лијекова на исти начин.

Питања и одговори

Жене које се прво прибегавају хормонској терапији да би се ослободиле акни често се питају да ли овај третман помаже.

Многи људи не знају шта да раде ако пропусте једну пилулу, колико дуго се такви лекови могу узимати.

Већина проблема најбоље решава код вашег лекара.

Који је лек бољи

Многе жене преферирају лекове "Иарин" за акне, прегледи говоре о њеној ефикасности.

Стварно нормализује хормоне, а ако је то био узрок осипа, нестају.

Понекад морате изабрати, узети "Иарина" или "Јесс."

У ствари, разлике у њиховој дозацији.

"Јесс" је слабији, тако да га могу узети и млади, мада рађају, девојке.

Али што је боље, не би требали сами одлучивати.

Само лекар може прописати праву лијек. А ако узимате ове лекове без тестирања, још више можеш узнемирити своје хормоне.

Када чекати резултат

Многе жене су заинтересоване када ће ефекат узимања дроге бити видљив.

Али у ствари, нормализација хормоналних нивоа није брзи процес.

 • А смањење активности лојних жлезда довестиће до чињенице да неће бити нових акни.
 • Кожа ће постепено очистити, постати мат и глатка.
 • И чињеница да акне заиста нестају, показују бројне фотографије пре и после узимања хормоналних лекова.

Може доћи до осипа после повлачења лијека

Да, заиста, неке препоруке указују на то да се акне појављују када узимају "Јесс".

Иако заправо овај нежељени ефекат изазива оштро повлачење лијека.

Овако "Јесс" не утиче на све жене, али неки људи поново имају акне после поништења или прескакања најмање 1 пилуле.

У овом случају, препоручљиво је наставити узимање лека и више не заустављати.

Коментари

Бројне оцене жена које примају хормоналне лекове показују да је таква терапија заиста ефикасна против акни.

Које пилуле пију од акни на лицу? Сазнајте овде.

Може ли акне из Дупхастона настати током трудноће? Прочитајте даље.

Контрацептиви за акне

Акне за хормонску неравнотежу су најчешћи узрок. Ако козметика, лекови, уравнотежена исхрана и искључење алергена нису донели жељени резултат, онда се морате пријавити са ендокринологом. Расх може доћи због вишка сексуалних хормона. Ако узрок акни у овом, орални контрацептиви ће помоћи да се носите са проблемом. Имају моћан антиандрогени ефекат који нормализује лојне жлезде.

Чињенице о хормонској контрацепцији

Након што сте одлучили да узимате пилуле за контролу рака за акне и акне, требало би да проучите неколико чињеница о њима:

Након детаљне дијагнозе, лекар може прописати контрацепцију за лечење акни.

 1. Еластичност коже се повећава. Састав ЦОЦ-а садржи естроген. Он спречава промене везане за узраст. Поре је уски, количина колагена се повећава.
 2. Борба са проблемом акни. Резултат је приметан током целе године.
 3. Стање косе се побољшава. Коса постаје мање мастна, постаје здрав сјај због нормалног функционисања лојних жлезда. Антиандрогена својства лекова спречавају појаву косе у деловима тела који нису типични за жене.
 4. Телесна тежина је нормализована. Савремени лекови немају такве нежељене ефекте. Течност не остаје у телу, зато будите пажљиви да не добијете више килограма.
 5. Вероватноћа канцера је смањена. Људи који узимају ЦОЦ су мање подложни раку јајника.

Али позитиван ефекат се постиже само уз правилан избор лека. Током анкете пацијента, доктор ће сазнати о наследним болестима који могу бити контраиндиковани за узимање ЦОЦ.

Да ли контрацептиви помажу?

Акне се често дијагностикује хормонском дисбалансом. Лојне жлезде функционишу неконтролисано. Због тога се појављују ошамци на лицу. Хормони утичу на појаву акни током адолесценције, током менструације и трудноће.

Оралне контрацепцијске таблете смањују лучење мушких полних хормона код жена. То је андрогени који утиче на активност лојних жлезда. Уз вишак количине повећава садржај масти у дермису, појављује се акне.

Употреба контрацептива вам омогућава:

 1. Смањите или елиминишете акне ако се покрећу хормонским поремећајем.
 2. Смањити секиру себума, уске поре. Масна кожа ствара повољне услове за репродукцију патогена. Наиме, њихова активност је један од узрока осипа.
 3. Елиминишите упалу. Његови знаци постају мање изражени.

Као додатни бонус смањује се садржај масти у коси, успорава се раст косе за мушкарце "према мушким типовима". Контрацептив за постизање резултата мора садржати деривате хормона прогестерона и естрогена. Након 1-2 месеца употребе таблета, стање коже се побољшава. Ово је одлична превенција против осипа.

Таблете за контрацепцију за акне прописане су за сузбијање производње андрогена и стабилизације хормонске позадине жене или девојке.

Али треба имати на уму да пилула за акне треба да именује специјалисте након добијања резултата тестова. Само-лијечење може негативно утицати на хормоне.

Шта да одаберете?

Контрацептиви за осип су подељени на неколико типова. У зависности од главних компоненти и облика ослобађајућих контрацептива подељени су на:

Комбиновани контрацептиви или кока. Уживајте у најпопуларнијим. Састав садржи деривате хормона прогестин и естроген. Они нормализују активност лојних жлезда. Савремени препарати микродоза. Ово смањује вјероватноћу негативних посљедица. У зависности од облика ослобађања, група контрацептива се дели на пилуле и пилуле. Пилуле укључују Логест и Иарина, а најчешћи дражи је Јанине. Оне су еквивалентне, јер су прекривене кућиштем отпорним на киселину. Активни састојци се издају на одређеном месту. Пупак с овим ће помоћи да се не бави само акни.

Други тип су некомбиновани контрацептиви, они се такође зову мини-пили. То су монопрепарације које садрже само мале количине гестаген хормона. Ова група укључује "Мицролут", "Екцлусиве". Мини пили се мање користе за акне, јер имају мали анти-андрогени ефекат. Али са нетолеранцијом естрогена, они ће постати алтернатива.

 • може се користити приликом конзумирања алкохолних пића или пушења;
 • дијабетес, прекомерна тежина, болести срца, хипертензија нису контраиндикације за употребу;
 • није забрањено током дојења;
 • ефикасан и након 40 година.
Избор одређеног лека из групе КОК врши се само након анализе свих података о историји болести и спровођења одређеног броја дијагностичких студија

Који лек се бира зависи од стања и индивидуалних карактеристика организма. Најбоље је користити савет доктора.

Препоруке

Пре него што почнете лијечити акне с контрацептивима, потребно је да се обратите лекару. Безсликовна употреба пилула може изазвати непоправљиве последице:

 1. Хормонска неравнотежа.
 2. Болести кардиоваскуларног система.
 3. Повећање телесне масе.
 4. Смањена сексуална жеља.
 5. Погоршање коже.
Компетентна селекција ЦОЦ-а, фармаколошке иновације и широк спектар ових лекова за лечење осипа - сви ови фактори омогућавају нам да не постигнемо само ефективне, али и трајне резултате у лечењу мржних акни

Није препоручљиво користити контрацепцију дуго времена. Ако после 2-3 месеца употребе акне не нестану, а стање дермис не побољшава, режим лијечења треба разговарати са својим лекаром. Само-лијечење је контраиндиковано. Хормони захтевају индивидуални приступ. Ако је лек погодан за ваше пријатеље, то не значи да ће вам то помоћи.

Оралне контрацепције су дозвољене за дјевојчице након што стигну до 15 година, када су почели њихови периоди. Такође не треба заборавити да се појављивање акни може покренути укидањем контрацептива. Тело је обновљено, хормонске промене. Сумирајући, може се тврдити да су контрацептиви стварно ефикасни против акни. Али лијечење треба поступати с пуно пажње, покушавајући да не нанесе штету организму.

Контраиндикације

Боље је одбацити контрацептиве:

 • у адолесценцији;
 • код болести јетре;
 • током трудноће.

Упркос ефикасности у побољшању стања коже, могу бити и негативни ефекти:

 1. Течност је заробљена у ткивима, тако да ноге могу да ојачају. Из тог разлога, особа може осећати да се опоравио. Ако идентификујете било какве нежељене ефекте и сумњиве симптоме, чија листа може бити пронађена читањем упутстава ЦЦО, обавезно обавијестите љекара о њима
 2. Крвни притисак расте.
 3. Тромбоза са повишеним нивоима естрогена.
 4. Смањена сексуална жеља.
 5. Бол у глави, сличан нападу мигрене.

Пре употребе, претежите све недостатке и професионалце. Прегледи о начину рада с опицима варирају. Не постоји дефинитиван одговор због јединствености сваког људског тела. Према статистици, са правилном селекцијом лека, стање коже је значајно побољшано.

Пет контрацептивних осипа

Ако проблем акни представља кршење хормонских нивоа, контрацептиви ће помоћи у исправљању ситуације. Сваки организам је индивидуалан, стога је боље координирати избор са доктором, као и да прође неопходне тестове.

Првенствено у популарности је лек "Иарин". Упркос чињеници да је то монофазни контрацептив, он има моћан антиандрогени ефекат. Нежељени ефекти у поређењу са другим средствима су мање изражени и елиминишу се због избора дозе. Произведено у Европи и скупо. Велика листа негативних ефеката и контраиндикација. Да приметите побољшање стања коже, потребно је најмање 2 месеца.

На другом месту, "Јесс." Активни састојци делују слично као "Иарине", али анти-андрогени ефекат је слабији. Озбиљност и вјероватноћа негативних последица је мања. Често се манифестује у облику главобоље. Као и "Иарин", има високу цену.

На трећем месту, "Диане-35". Састоји се од две активне компоненте. Захваљујући ципротерону, лек има анти-андрогени ефекат. Контролира активност лојних жлезди, регулирајући садржај хормона у крви. Пре употребе, пажљиво прочитајте упутства. Повољан за цену, али ефекат је слабији.

На четвртом месту, "Јанине". Активни састојак Диеногест смањује производњу тестостерона код жена. Случајеви повећања телесне тежине нису чести. "Јанине" побољшава стање коже и длаке, јефтино. Након одбацивања лека може доћи до погоршања коже. Ово је главни недостатак. У неким случајевима може доћи до болова у грудима.

На петом месту је Цхлое. Има сличан "Диане-35" композицију. Након дугог курса не ублажава само акне, већ смањује садржај масти у кожи. То је најјефтинији контрацептив за борбу против акни. Коса се тада смањује. На почетку лијечења, упале се могу повећати, а број осипа може се повећати. Ово су манифестације дјеловања правног лијека. Неке жене кажу прекомерну емоционалност, плакање.

Када треба да одбијем третман?

Контрацептиви се не препоручују да се настави примјењивати ако се пронађе један од симптома:

 • жутица;
 • слух и губитак вида;
 • мучнина;
 • епилепсија;
 • кожни осип;
 • бол у ногама;
 • проблеми са дисањем;
 • притисци;
 • крварење;
 • мигрена.

У овом случају је потребна хитна медицинска интервенција.

Акне од хормоналних пилула

Акне од пилуле за контролу рађања: узроци и методе за елиминацију нежељених ефеката

Темпо живота модерне жене без ограничења диктира своја правила, па је планирање трудноће веома важно и хитно за сваку жену. До данас, изаберите између метода контрацепције доступних на фармаколошком тржишту, то је лако. Има све: кондоми, спермициди баријера и интраутерини уређаји, али најпопуларнији и искоришћен лек је орална контрацепција.

За и против контрацепцијских хормоналних лекова

Погодан облик примене, заштита од непланиране трудноће, способност опуштања и забаве - једна од ретких предности хормоналних лекова. У међувремену, низ предности оралних контрацептива прати импресиван број нежељених ефеката, који често не дозвољавају женама да имају потпуни сексуални живот. На пример, бубуљице које се појављују од пилуле за контролу рађања су уобичајене. Шта урадити у случају сличне реакције тела, како се суочити са осипом?

Заштита вашег тела од ефеката узимања хормоналних лекова није тако тешка као што изгледа на први поглед. Прије него што је заштићена оралном контрацепцијом, важно је упознати са упутствима употребљеног лека. Али чак и ако произвођач помене могућност акни на списку нежељених ефеката, пилуле за контролу рађања не треба одмах одбацити. Често, повећање производње себума и, као резултат тога, појава акни је привремена реакција тела на нови лек. Доктори потврђују да чим се хормонска позадина жене прилагоди лековима, рад главних система тела вратиће се свом нормалном току. Потребно је око 3 месеца да се прилагоде хормонским лековима.

Који су могући нежељени ефекти пилуле за контролу рађања?

Ако после периода навикивања није дошло до промене на боље, или, обратно, ситуација се значајно погоршала, вреди предузимати активније кораке. Неоспорни индикатор да употребљени лек треба пронаћи алтернативу може се назвати не само акни. Од пилуле за контролу рађања, које нису погодне за жену према индивидуалним индикаторима, може доћи до озбиљних поремећаја у функционисању тела. Неоспорни знаци који сигнализирају ово укључују:

 • појава крварења, која није повезана са менструацијом, после три месеца зависности од лека;
 • регуларне главобоље и вртоглавица;
 • озбиљност симптома кандидијазе, а не смањује се чак и након лијечења против гљивичних лекова;
 • оток екстремитета;
 • метаболички поремећаји;
 • смањен либидо или потпуни недостатак сексуалне жеље;
 • сухост вагине;
 • интензиван губитак косе.

Нажалост, ниједан високо квалификован гинеколог са дугогодишњим искуством неће моћи прецизно одабрати одговарајуће пилуле за контролу рађања за одређеног пацијента. Акне након одређеног периода примене могу само упутити специјалисте ако је препоручљиво даље да именује лек на жену.

Поред тога, не можемо искључити вероватноћу индивидуалне нетрпељивости према појединачним компонентама лека. Акне могу бити исти симптом алергијске реакције као уртикарија, кожна хиперемија, свраб или отеклина, и стога се не може оставити без пажње. Да би потврдили нетолеранцију лека, лекари препоручују тестирање крви које ће показати да ли пацијент производи антитела алергена у одговарајућој количини.

Зашто се акне појављују након отказивања контрацептива?

Нежељени ефекти оралних контрацептива могу бити не само током његове употребе. Акне након укидања пилуле за контролу рађања је прилично чест проблем. Када жена почиње да узима пилуле, тело треба времена да се навикне на њихову акцију, слично процесу одузимања лекова: не пролази увек без трага за женско тело.

Да би се нормални хормони вратили што је брже могуће, пацијент не може нагло прекинути курс. Многе девојке се жале: "Престао сам пити таблете за контролу рађања - појавиле су се акне." Заправо, то је због изненадног недостатка хормона, који је постао уобичајен за тело. Поред осипа, често се појављују и други непријатни симптоми:

 • масти лустер;
 • увећане поре коже;
 • црне тачке;
 • пустуле и акне.

Како се ослободити акни након хормоналних контрацептива?

Ацне контрацепцијске таблете се третирају на различите начине, али пре него што наставите са елиминацијом спољашњег дефекта, консултујте се са специјалистом о даљој употреби хормоналног лека. У супротном, терапија не може донијети очекивани резултат. Са опсежним и дубоким осипом, боље је не само-лијечити, већ се обратити професионалном козметологу који ће пронаћи рјешење и предложити сљедеће процедуре:

 • ласерско излагање кожи;
 • пилинг;
 • механичко чишћење епидермиса.

Домаћи лекови за акне и проблеме са кожом

Паралелно, професионалне козметичке композиције се препоручују за лечење акни. Њихова приступачнија алтернатива може бити једноставни кућни лекови. Иначе, већина њих је погодна за редовну његу коже. На пример:

 • Сап од сапуна. Она производи ефекат сушења, има својство дезинфекције, смањује запаљење и елиминише вишак себума. Неопходно је користити двапут дневно, пјеном на лицу, а затим исперите топлом водом.
 • Уље чајевца. Природни антимикробни агенс помаже у уклањању црвенила, убрзању лансирања процеса регенерације, спречавању инфекције. Пре употребе, уље се разблажи водом у једнаким размерама и примењује се на проблематична подручја са памучном спужвом 2-3 пута током дана.
 • Агаве. Алојев сок има природан антибактеријски ефекат, ублажава свраб и помаже у сузбијању поре. За лечење акни од пилула за контролу рађања неопходно је разградити свеже припремљено месо биљке у запаљене површине, остављајући их на 10-15 минута да утичу.
 • Календула. Без обзира на начин примене, тинктура календула ефикасно се бави недостатком коже. Може се применити по правилу, што је нарочито погодно за поједине осипове, или зоналне - када се обрађује екстремно погођена кожа.

Савети за коришћење оралних контрацептива

Ни свака жена која је изненада престала да узима пилуле за контролу рађања, имала је акне. Након укидања хормоналних лекова, појаву лезија се може избјећи слиједећи једноставне препоруке.

Прво, не купујте оралне контрацептиве без консултовања са својим доктором. Само гинеколог на основу резултата прегледа и анализе појединачног пацијента може одабрати право средство. Немојте трчати у апотеку након телевизијског рекламирања или савета пријатеља: лек који одговара једној жени не може увек одговарати другом.

Друго, стручњаци саветују да узму паузе у употреби хормоналних пилула, замењујући их другим методама контрацепције. У овом случају, изузетно је непожељно зауставити узимање лека. Доктори сматрају да је идеална шема за заустављање употребе оралних контрацептива следећа: месечно смањује дозу лека за једну четвртину. Ово ће штитити од нежељених ефеката хормонског прилагођавања.

Најпопуларније пилуле за контролу рађања

Да бисте изабрали одговарајуће пилуле за контролу рађања, морате узети у обзир сваки детаљ, од старости пацијента, присуство сталног сексуалног партнера и учесталости сексуалног односа. Поред тога, важно је да ли је жена родила. Лекови који спречавају нежељене трудноће класификују се по дозама. Најефикаснији лекови се сматрају микродозама - погодни су за жене различите старости. То укључује:

"Јанине" - ниска доза хормонални агенс

"Јеанине" - пилуле за контролу рађања, акне од којих се, према рецензијама, појављују изузетно ретке. Лијек делује нежно на женском тијелу на принципу задржавања периода овулације. Посебна карактеристика пилула "Јанине" је присуство у саставу хормона диеногеста. Осим тога, овај лек се препоручује од стране гинеколога са дијагнозираном ендометриозом, што омогућава смањење броја менструалних токова и спречавање развоја анемије код недостатка гвожђа.

"Иарин" и "Јесс"

Аналог лекова "Јанине" су таблете са ниском дозом контрацепције "Иарин". Акне и освображени акни могу помоћи да се ослободите овог одређеног оралног контрацептива. Верује се да неутралише прекомерни ефекат мушких хормона у женском телу. Контрацептивне пилуле "Јесс" имају исти ефекат. Акне од њих као нежељени ефекат долази као резултат индивидуалне нетолеранције синтетичком прогестогену дроспиренона. Дуготрајна употреба лекова смањује ризик од развоја канцера материце, додаци, млечних жлезда, спречава упале у репродуктивном систему.

"Мидиана": предности хормонске контрацепције

Други широко коришћени алат који заслужује пажњу је Мидиана (а не Медиана, као што то многе жене погрешно називају). Такође се користи за заштиту од концепције и за побољшање стања коже. У овом случају, лек доприноси корекцији менструалног циклуса, елиминише дисменореју. Акне из контрацептивне пилуле "Медиана" је ретка и неправилна појава, обично посматрана на стадијуму зависности од лека. Отказ "Мидиана" у већини случајева пролази без трага.

Дијагноза пре него што прописујете таблете за контролу рађања

Гарантовано да избегне појаву акни и акни након употребе хормонских контрацептива је немогуће. Нико не може знати како ће тијело реаговати на одређени лек. Међутим, како би се заштитили, након што донесу неке дијагностичке процедуре, свака жена може. Пре куповине пилуле за контролу рађања препоручљиво је:

 • долазе у посету гинекологу;
 • да спроведе ултразвучну студију (како би се осигурало да нема тумора);
 • проћи генералне клиничке тестове крви и урина;
 • да прође бркове на флору;
 • посетите мамолога.

Немојте ћутати о вашој склоности ка алергијама, присуству хроничних кардиоваскуларних или улцеративних болести. Приликом примјене прописаних таблета за контролу рађања, изузетно је важно пратити препоруке специјалисте. Често, нежељени ефекти у облику кожних осипа резултат су пацијентових игнорисања основних правила давања (кршење режима лијечења, смањење или повећање дозе итд.).

13 знакова да имате најбољи супруг Мужеви су заиста сјајни људи. Каква штета што добри супружници не расте на дрвећу. Ако ваша друга половина чини те ствари, онда можете.

15 симптома карцинома које жене најчешће занемарују Многи знаци канцера су слични симптомима других болести или стања, па се често игноришу. Обратите пажњу на своје тело. Ако приметите.

Ове 10 малих ствари које човек увек приметио у жени. Да ли мислите да ваш човек не зна ништа о женској психологији? Није. Ниједна ситница неће се сакрити од изгледа љубазног партнера. Ево 10 ствари.

Испоставља се да понекад чак и најгласнија слава завршава неуспехом, као што је случај са овим познатим личностима.

11 чудних знакова који указују на то да сте добри у кревету Да ли такође желите да верујете да ћете задовољити свог романтичног партнера у кревету? Бар не желите да блистате и извините ме.

20 фотографија мачака направљених у правом тренутку Мачке су невероватна створења, и сви знају за ово. И они су невероватно фотогенични и увек знају како бити у правом тренутку у правилима.

Које хормоне таблете узимају акне?

Излити коже често одражавају унутрашње процесе у телу, тако да конзервативни третман спољашњих манифестација није увек ефикасан. Могуће је ослободити акни и акни помоћу козметичких процедура, различитих медицинских крема и облога, али медицинска терапија ће бити најефикаснија и дуготрајна.

Који су лекови погодни

Поред спољних утицаја, постоје и три главна узрока акни и акни: промена хормонске позадине тијела, бактериолошке инфекције и алергијске реакције услед неисправности у раду унутрашњих органа. Главна и најчешћа - промене у хормоналним нивоима током периода адолесценције, трудноће и менструације. Код мушкараца, кожни осип такође указује на важне промене у себи. Исправљање ситуације ће помоћи исправним хормонима којима је потребно пити пуно и, ако је потребно, поновити у будућности.

У нашем чланку нудимо вам преглед најбољих производа (најбоље хормоналне таблете за акне), чија употреба мора бити координирана са вашим доктором. Чак и ако се понашате према принципу: "помогао пријатељ", постоји велика вероватноћа да овај лек неће донети опипљиви ефекат за вас, али ће, напротив, изазвати негативан одговор у одговору.

Видео говори о хормоналним таблетама за акне:

Међу лековима против акни су следеће категорије:

 • Антибиотици помажу у сузбијању бактериолошке природе кожних осипа, чишћења ране од могућих паразита и дезинфекције. Користе се искључиво у комплексној терапији са пилинг кремом. Пуни лек ће захтевати курс од најмање две недеље, самотретање у овом случају ће учинити више штете него добро. Веза описује третман акни на лицу са антибиотиком.
 • Посебна средства - ретиноиди делују на лојницама, регулишу секреацију масти. Упркос добром ефекту, такви лекови се ријетко прописују због многих контраиндикација и нежељених ефеката. Ток терапије је прилично дуг и до 20 недеља уз накнадно прилагођавање лека.
 • Хормонални лекови се такође стриктно класификују, овде пол пацијента има улогу (различити лекови погодни су за мушкарце и жене), узрок осипа, старости, неколико нијанси (прекомјерна тежина, пушење, истовремене болести). Постоје и хормонске масти за акне на лицу. хормонска крема за лице за акне.

Свака од сорти ових лекова има прилично озбиљан утицај на тело, тако да пријем мора прво бити координиран са вашим лекаром. Обавезно наведите које друге дроге узимате стално, као и присуство хроничних болести.

Хормонални лекови за жене

То су обично контрацептиви, који се такође могу класификовати према својим хормонима. Неопходно је да их препишете након потпуног испитивања пацијента и откривања истине узрока акни и акни. Ако жена има повећан ниво такозваних мушких полних хормона, уобичајени третман ће бити неефикасан. Употреба комбинованих оралних контрацептива доноси више користи од козметичких процедура и алата.

Најпопуларнији су следећи лекови:

Прихватање хормоналних лекова се не може стално одржавати, сваких шест месеци, пожељно је да направите паузу најмање месец дана. Ако након три месеца хормонске терапије није дошло до значајних промена, неопходно је преиспитати ову патологију.

Узимање контрацептива је забрањено:

 • Са венотском дилатацијом, тромбозом.
 • Током трудноће и дојења.
 • Дијабетес.
 • Онколошке болести.
 • Болести јетре и билијарног тракта.
 • Кардиоваскуларни услови.
 • Адолесценција.

Видео говори о томе које хормоне пилуле помажу код акни:

Често, након прекида лијека, пацијенти се жале на обновљене акне и упале коже. Ово је сасвим природна појава након хормонске терапије, која је вероватније да ће се након кратког временског периода пренети.

Такође, нежељени ефекти приликом узимања хормоналних лекова разматрају:

 • Повећан крвни притисак.
 • Повећање телесне масе
 • Супротан ефекат - још више осип.
 • Едем, нарочито ниже тело.
 • Погоршање одређених хроничних болести.
 • Смањен либидо.
 • Периодичне главобоље, метеосензитивност.

Као што видите, листа могућих компликација је прилично широка, тако да ни у ком случају не можете сами да прописујете лек. Повреда хормонске позадине је претрпана озбиљним последицама, не би требало да решите један проблем због настанка неколико нових.

Да ли је сапун тар сапун оправдан?

Хормонски лекови за мушкарце

Упркос погрешном уверењу да су кожне болести и осипови прерогатив жена, представници снажне половине човечанства такође пате од тога. Исушење акни у пуберталном периоду код дечака може бити чак и јаче него код дјевојчица. У одраслој доби, хормонске промене у телу такође могу често узроковати мушке осипове и акне. Ово је првенствено због уношења стероида ради брзе изградње мишићне масе, као и нервозних искустава и недовољне производње "мушких" хормона у телу.

Ендокринолози након додатних прегледа треба да помогну у надокнади недостатка таквих важних компоненти са лекаром. Ако се дијагноза потврди и прави узрок отежаних осипа је недостатак хормона, прописују се специјални препарати хормона.

За мушкарце, пре свега, лекови који нормализују или повећавају ниво тестостерона у крви су погодни, јер недостатак овог мушког хормона изазива карактеристична стања, међу којима се често јављају кожни осипови.

Такође, недостатак тестостерона се огледа у способности тела да изгради мишићну масу, сексуалну жељу, па чак и могућност концепције. Постоји много лекова за повећање нивоа тестостерона: физичка активност, посебна исхрана, па чак и очвршћавање температуре. Ако су ове методе неефикасне и недовољне, мораћете да узмете тестостерон у форми лекова.

Хормонални лекови, уз њихову ефикасност против акни и акни, нису апсолутна панацеа. За успешнију и дуготрајну побједу над акни потребно је имати велико стрпљење и надгледање доброг стручњака који ће исправити лечење, узимајући у обзир све нијансе болести и индивидуалне особине пацијента. Такође прочитајте како користити квасац и пероксид из акни. крема са шаргарепом против акни. Можда сте такође заинтересовани. Да ли зубна паста за акне помаже?

Хормонске пилуле за акне помоћи ће брзо решити проблем

За хормоналне лекове за жене обухваћени су бројни орални контрацептиви. Одређује их гинеколог, дерматолог или ендокринолог, који је након положеног теста идентификовао узрок акни на лицу и тијелу. У фармакологији, многи хормонски лекови, најефикаснији су представљени у наставку.

Хормонални лекови за акне: врсте и описи лекова

Акне се јављају код већине жена, док се нивои тестостерона повећавају у крви. Ово је мушки хормон, са повећањем који показује одступања у облику акни. Користећи хормоналне пилуле, можете смањити тестостерон и ослободити се акни. Како брзо уклонити упални пимпле, можете научити из овог чланка. Али у нашем случају, саветујемо вам да подесите дугорочни третман.

Да бисте одредили праве пилуле за тело, морате пронаћи професионалног доктора. Лечење акни са хормонским препаратима врши се у случају друге болести, када се на кожи лица налази од двадесет до четрдесет акни.

Које пилуле помажу код акни? Постоје различити ефикасни лекови за акне. Али сада ћемо причати о следећим хормоналним препаратима који припадају групи оралних контрацептива:

 • Јесс Лијек припада хормонским контрацептивима. У борби против акни, има за циљ регенеративни процес мушких полних хормона у женском тијелу. У периоду менструације или менопаузе код жена слабијег пола, производња андрогена је прецењена. Они негативно утичу на рад лојних жлезда, који се не баве њиховим задатком, повећава се садржај масти у кожи и узрокује прекомерне акне на лицу и тијелу. Лек "Јесс" изазива мање нежељених ефеката од других оралних контрацептива. Не узрокује повећање телесне тежине. Позитивни ефекат на јачање ноктију, раст и квалитет косе на глави. Поред враћања рада лојних жлезда и елиминације акни, нормализује менструални циклус и смањује бол. Недостаци укључују скупе трошкове. Можете купити пилуле у апотеци без рецепта од лекара. Током узимања дрога, у првим данима могуће су тешке главобоље, које ће ускоро нестати.
 • Иарин. То су пилуле повезане са оралним контрацептивима. Користе их жене у узрасту за превенцију појаве нежељене трудноће. Поред овог задатка, лек се бави уклањањем акни са коже. Пре него што је ендринолози прописао таблете Иарин од стране ендокринолога, неопходно је подвргнути прегледима да би се утврдило да ли је хормонски лек погодан за женско тело. Ток лекова је дуг. Чешће од два месеца до шест месеци, након чега је неопходно једнократно паузе. Хормонални лекови делују са кумулативним ефектом. Не треба очекивати позитиван резултат од првог дана лечења. Таблете имају низ нежељених ефеката, у облику вртоглавице, бол у перитонеуму, поремећај уретре, бол у млечним жлездама.
 • Јанине. То се односи на монофазне оралне контрацептиве. Капи су у стању да спрече повећање мушког хормона у женском телу. Захваљујући овој акцији, обнављају се лојнице. Жена престаје да пада коса, нормалан раст нохтне плоче. Уз продужену употребу лека, појављивање акни се смањује, ау процесу лечења акне се потпуно елиминишу. Капи имају нежељене ефекте у виду бола у перитонеуму, главобољу, мучнини, повраћању, смањењу срчаног удара. Уколико постоји било који симптом, обратите се лекару који је прописао хормонску контрацепцију и заменио лек.
 • Диане - 35. Овај лек је одличан за нормализацију рада поткожних масти. Нису све хормоналне таблете могле користити за елиминацију акни и акни. Састав "Диане - 35" укључује ципротерон, који нормализује количину тестостерона у женском тијелу. Елиминише акне, побољшава раст косе и ноктију. Има нежељене ефекте у виду мучнине, вртоглавице и болова у млечним жлездама.
 • Тсипротерон. Ова пилула, за време пријема коју се нормализује количина тестостерона у крви жене. Они имају антиадрогене ефекте. Нормализујте раст косе и квалитет лојних жлезда. Погодан је за жене и мушкарце који, поред елиминације акни, такође третирају малигне болести простате. Нежељени ефекти лека укључују суху слузокоже, кожу, бол у гастроинтестиналном тракту, прекомерни замор и недостатак мисли.
 • Дроспиреноне или Мидиан. Она се односи на хормонске лекове које ендокринолози прописују за лечење акни и акни у пределу за леђа. Жене помажу у сузбијању зноја током менопаузе. Током узимања дроге, лојнице се нормализују. Такође, третман масних себоррхеа. Нежељени ефекти хормоналних пилула укључују повећање крвног притиска, тромбофлебитис горњег и доњег екстремитета, повећава се број контракција срца, вид се драматично смањује, спавање постаје немирно, а могу се јавити бенигни тумори у млечним жлездама са карактеристичним синдромом бола. У случају једног од симптома, хитна је потреба консултовати специјалисте да покупи друге хормоналне пилуле за акне. Лек припада одређеном броју оралних контрацептива. Када пацијент донира крв за биохемијску анализу, ако је потврдјен као резултат пораста тестостерона у женском тијелу, прописују се хормонски препарати за акне.
 • Ригевидон. То се односи на оралне хормонске контрацептиве. Нормализује лојне жлезде, чиме се смањује ниво акни на лицу жене. Препоручује се један драге, једном дневно, у борби против акни на основу хормонских промена. Не препоручује се за пацијенте са дијабетес мелитусом, хипертензијом, поремећајима кардиоваскуларног система. Нежељени ефекти укључују мучнину, вртоглавицу, бол у стомаку и хипертензивну кризу. Уз продужено лоше стање тела током употребе лека, неопходно је зауставити његову употребу и контактирати специјалисте.
 • Ексклузивно Таблете помажу у борби против акни, формиране на основу промена нивоа хормона код жена. Лек помаже у елиминацији акни током кумулативне акције у телу. Након коришћења једног курса, морате направити паузу не дуже од једног месеца. Са продуженом употребом, нормализује рад лојних жлезда, смањује запаљеност на кожи. Контраиндикације укључују болести гастроинтестиналног тракта, јетре и бубрега.
 • Мицролуте Капи нормализују производњу мушког хормона у женском тијелу. Лојне жлезде доводе до нормалног функционисања. Смањите поткожну масноћу. Скините запаљен процес на кожи. Помоћ у борби против акни на лицу и телу жене. Почните да радите након примене једног драгеа. У случају неправилно изабране хормонске контрацепције, Микролут може имати нежељене ефекте у виду мучнине, повраћања, узроковати анксиозност и повећати осип на кожи.

Хормоналне лекове треба пити сваких шест месеци уз паузу не више од једног месеца. У одсуству дејства након коришћења једног курса, морате контактирати специјалисте. Можда је прописан лек који није погодан за тело и вреди заменити.

Контраиндикације за употребу хормонских пилула за акне

Контраиндикације за употребу хормонских пилула у присуству акни:

 1. У случају тромбозе вена у доњим удовима и њиховој експанзији варикозе,
 2. Узимање лекова се не препоручује током трудноће током три тромесечја и током дојења,
 3. У присуству дијабетес мелитуса било којег степена,
 4. У случају дијагнозе малигних неоплазми,
 5. У хроничној болести јетре и бубрега,
 6. Када пацијент има уретру,
 7. Приликом промене кардиоваскуларних контракција,
 8. Болести церебралних судова.

Након лечења једним током хормоналних лекова, током паузе, изглед акни на кожи може наставити. У овом случају лекар продужава третман или, након тестирања, мења таблете.

Овај видео представља изложак популарне ТВ емисије "Здравље" са Елена Малишева, која се бави лечењем акни на лицу и телу хормоналним лековима, како за жене тако и за мушкарце.

Закључак

Хормоналне пилуле за акне и мрвице главе постављају ендокринолози. Немојте само-медицирати. Жене и мушкарци који пате од прекомерне количине акни на лицу и тијелу морају проћи биохемијски тест крви и, када добију резултат, почињу узимати пилуле. Лекови који се односе на хормонске контрацептиве се прописују особама које су достигле дијете. Ако након узимања једног пилота, не дође до позитивног резултата, вреди узети и друге хормоне са својим лекаром. Осим тога, можете помоћи хормонској масти за акне, што ћете детаљније пронаћи овдје.

Повезани записи

Како користити Димекиде са акни

Како Ацне Циндовит утиче на кожу?

Стандардна упутства за употребу Росамет масти

Како одабрати и користити Бепантен

Инструкције масти Иам БЦ акне и индикације за употребу

Да ли Висхневски маст против акни заиста помаже?