Роаккутан за тинејџере

Објављено у часопису:
Естетска медицина. Волуме ИИИ. №1, 2004

М. Курдина доктор медицине

Међу савременим методама акне терапије, лидерску позицију заузима системски третман са ретиноидима. Већ четвртину века који је прошао од појаве роаккутана (изотретиноин), постигнуто је значајно искуство у његовој употреби код акни. Проучаване су и примењене различите режиме монотерапије и комбинованог лечења, спроведене су велике компаративне студије њихове ефикасности. Одређени број публикација посвећен је сигурности терапије, нежељеним ефектима и могућим интеракцијама са другим лијековима. Потреба за појавом овог члана појавила се у вези са широко распрострањеним мишљењем практичара, првенствено дерматолога, о високој токсичности изотретиноина.

Овај рад представља преглед тренутних података из литературе, као и резултате наших сопствених студија о толеранцији и безбедности Роаккутана.

1. Реакције коже и мукозних мембрана

Главни нежељени ефекти третмана са Роаккутаном на делу коже у првом реду укључују дерматитис лица и отворених површина тела, задње површине руку и подлактице. Многи лекари погрешно сматрају ове симптоме аспекте алергијске реакције или на изотретиноин или на било који производ, лекове и спољне лекове које је пацијент конзумирао током лечења. Наравно, токсодерма на самом роукутану или на другим лековима или производима у позадини изотретиноина је могућа, али у овом случају ће бити пропраћена општим феноменима и генерализована, а не локализована (лице, руке) карактер. Једноставни контакт или алергијски дерматитис на козметичким препаратима који се користе током лечења, напротив, биће смештени само у једном анатомском региону, а лезија ће имати јасније границе.

Још једна уобичајена грешка је процена еритема и деквамација лица и руку као манифестација фотосензитизације. Ин витро студије фототоксичности изотретиноина на микробиолошком моделу са Цандида албицансом, као и модели хуманих фотохемолиза и људских лимфоцита, дали су негативне резултате [1]. Већина клиничких случајева фотосензитизације описаних у литератури није поуздана, јер је могла бити узрокована другим узроцима, као што је узимање миноциклина истовремено са Роаккутаном. Одбацити ефекат фотосензитизирања изотретиноина и резултате фототестинг пацијената који су примили лек. Показано је [1] да минималне еритемске дозе ултраљубичастог зрачења (УВ) нису смањене.

Грешке лекара које су раније дата су сасвим природне, јер упуте за коришћење Роаккутана наводе само нежељене ефекте, али њихова суштина није објашњена. Заправо, развој еритема и деквамација лица и руку је последица хипервитаминозе А, од којих је једна манифестација ретиноидни дерматитис. Зими мраз и ветар утичу на његову појаву, а љети повећавају НЛО, јер Роаккутан потискује излучивање себума и мења структуру стратумског корња епидермиса. Исти разлози су такође одговорни за друге реакције на кожи и мукозним мембранама описане у литератури за унос изотретиноина: сувоће, пилинг, свраб. Поремећај хидролипидног мантла доводи до пуцања, упале (дерматитис, пароникија, ксерофалмија, коњунктивитис, хеилитис) и секундарне инфекције (пиогени гранулом). Средства за њихову превенцију су рационална доза роаккутана, као и употреба емолијената и хидратантних средстава. Поред тога, са сувим очима препоручују се "вештачке сузе", сува уста - повећан унос течности.

2. Трудноћа

Изузетно честа медицинска грешка је одређивање периода напуштања трудноће после терапије са Роаккутаном. Лекари препоручују женама да не затрудну 2 године након завршетка пријема изотретиноина, збуњујући два системска ретиноида: роаккутан и тигазон (неотигазон).

Да би се уклонило 99% лекова из тела, неопходно је време које је једнако 7 периодима његовог полувремена. Полувреме изотретиноина се креће од 7 до 50 сати (просечно 20 сати), дакле, 7 периода - максимално 350 сати, односно 14,58 дана. Другим речима, жена може планирати или спасити трудноћу која се јавља 15 дана након завршетка Роаккутана. За полу-живот тигазоне је 100 дана, 7 периода - 700 дана, односно 1.9 година. Стога, жена која је добила тигазон не може бити трудна скоро 2 године.

Таква компликација роаккутана је позната као тератогеност. У домаћој литератури не постоји ни један члан посвећен овом питању, стога су подаци америчке 5-годишње студије занимљиви, укључујући 177216 жена које узимају изотретиноин [2]. 402 њих је затруднело (3,4 случаја на 1000 килограма Роаккутана) током лечења, упркос упозорењима доктора о његовој неприхватљивости. Медицински абортуси су направили 72% трудница, 16% је спонтано спавало, 3% је радило на ектополошкој трудноћи, 8% је имало 32 жива дјеца. Тринаест дјеце прегледао је тератолог, од којих је 5 имало малформације које одговарају изотретиноинској ембриопатији. Међу остатком деце чији су родитељи одбили да виде специјалисте, један је имао церебралну парализу, један је умро од срчаних дефеката, бубрега, јетре, уха, очију.

Тако се роаккутан може препоручити женама са високим, али не и апсолутним степеном сигурности, што се не може постићи, упркос постојећем свеобухватном програму за спречавање трудноће, коју је развио произвођач.

3. Хепатотоксичност

Једна од заједничких предрасуда је мит о високој хепатотоксичности роаккута. Међутим, код мање од 10% пацијената који узимају изотретиноин, забиљежено је повећање тестова функције јетре, а ове промјене су зависне од дозе и потпуно реверзибилне [3]. Због тога је предложено да се врши надзор функције јетре тек пре узимања роаккутана, односно, уколико није било иницијално идентификоване патологије, није потребно прегледати узорке јетре током терапије [4].

Роаккутан је ретко узрок озбиљних хепатотоксичних реакција, значајно инфериорних у смислу инциденције њиховог развоја на нестероидне антиинфламаторне лекове, антибиотике, анти-туберкулозне лекове, неке неуро-и психотропне лекове, анаболичке и контрацептивне стероиде. У случајевима када се оштећење јетре још увек развија, то је у природи метаболичке идиосинкразије. Стога је немогуће предвидјети развој хепатотоксичности у лечењу ретиноида одређеног пацијента. Из овога произилази да је у принципу немогуће спречити развој таквих реакција. Штавише, ризик од развоја хепатотоксичних реакција повећава се уз истовремену употребу других лекова, посебно хепатотропских. Планирани третман са ретиноидима је пожељан са минималним бројем пратећих рецептура. Употреба такозваних "бранитеља јетре" - хепатопротектора - није само бесмислена, већ и штетна. Што мање лекова узиманих у исто време, мањи је вјероватан развој нежељених ефеката, укључујући хепатотоксичне.

4. Липидни метаболизам

Пре двадесет година, било је утврђено да се серумски триглицериди повећавају код 25% пацијената који примају изотретиноин, ау неким случајевима праћен повећањем концентрације укупног холестерола и липопротеина ниске густине и смањењем липопротеина високе густине [5]. Овај ефекат је зависно од дозе и реверзибилан. Развија се током првих 4-6 недеља узимања лека. Типично, ниво триглицерида не прелази 7-8 ммол / л, што се не манифестује клинички. Изнад ове вриједности, то може бити само код пацијената са почетном хиперлипидемијом која примају велике дозе роаккутана.

Доказано је да привремени дисбаланс липопротеина високе и ниске густине не утиче на ризик од кардиоваскуларних болести у овој групи пацијената [6].

Изузетно важни су резултати десетогодишње (!) Студије, током које је утврђено да жене које су узимале Роаккутане и оралне контрацептиве истовремено имају статистички значајан однос између узимања последње и хипертриглицеридемије и хиперхолестеролемије [7]. Истовремено, не постоји корелација између узимања роаккутана и повећања концентрације триглицерида и холестерола у серуму крви. У ствари, сви орални контрацептиви садрже прогестерон - контра-хормонски хормон, повећање нивоа који доводи до хипергликемије, дислипидемије, промјена у равнотежи воде и минералних материја (задржавање течности, остеопороза, хиперостоза, миалгија итд.). Стога се женама које узимају роаккутан строго не препоручују употребу оралне контрацепције. Могућа заштита од трудноће било којим другим методама: баријера, хемијска, комбинација, ИУД итд.

5. Психонеуролошки поремећаји

Последњих година појавило се неколико публикација посвећених истраживању узрочне везе између неуротичних и менталних поремећаја и терапије изотретиноином. Поред тога, у популацији акни пацијената уопште су спроведене велике кохортне студије. Међу менталним поремећајима, тешком депресијом, узнемиреном депресијом, анксиозношћу, оштећеном концентрацијом, оштећењем меморије, раздражљивост, агресијом, патологијом сна, поремећајима личности и самом понашањем су проучавани.

Утврђено је да у доби од 12 до 20 година у одговору на акне код 30-50% акни пацијенти развијају психолошке реакције. Ови поремећаји могу се кретати од благе анксиозности до тешке депресије и самоубиства, уз смањење самопоуздања и самопоуздања, осећај социјалне неприлагођености [8, 9]. У највећој студији о неуропсихијатријским поремећајима код више од 8.000 адолесцената у Великој Британији и Канади, пате од акни, упоређене су две групе пацијената: они који су били третирани са Роаккутаном и они третирани било којим другим методом од Роаккутана [10]. Резултати показују да изотретиноин не повећава инциденцу депресије, анксиозности, агресије, патологије сна, самоубиства и других услова наведених горе. Познавање природе акни, његова прогноза и, нарочито, успешан третман смањује ниво менталних поремећаја.

Важно је да практикант препозна неуропсихијатријске проблеме код пацијената са акни, за које је препоручљиво користити следећа питања: "Да ли сте у последње две недеље осећали константну тугу и меланхолију, понекад дневно? Да ли сте изгубили интересовање за бивше активности (рад, хобије), пријатеље, рођаке, кућне љубимце? "Итд. Посебни психолошки упитници нису неопходни.

Ако се сумња на неуропсихијатријске поремећаје, потребно је консултовати пацијента са специјалистом одговарајућег профила пре него што узмете роаккутан.

7. Закључак

На основу свега наведеног, може се закључити да је изотретиноин високо ефикасан третман за акне. Нажалост, многи лекари то сматрају веома токсичним без довољно разлога.

Тератогеност је једна од најозбиљнијих компликација терапије Роаккутана, дакле, контрацепција 2 недеље, током и 2 недеље након третмана је обавезна. Може се урадити било којим методом, изузев оралних контрацептива. Жена може планирати или спасити трудноћу 15 дана након завршетка Роаккутана.

Роаккутан ретко је узрок озбиљних хепатотоксичних реакција. Други, у случају њиховог развоја док примају изотретиноин, имају карактер метаболичке идиосинкразије, па је немогуће предвидјети развој хепатотоксичности у лечењу ретиноида одређеног пацијента. Из овога произилази да је у принципу немогуће спречити развој таквих реакција. Употреба хепатопротектора није само бесмислена, већ и штетна, с обзиром да се повећава ризик од развоја хепатотоксичности уз истовремену употребу других лекова, посебно хепатотропских.

Средства за спречавање најчешћих, али најмање опасних компликација у облику суве коже и мукозних мембрана, чеилитиса, ретиноидног дерматитиса је рационална доза Роаккутана, као и употреба емолијената и хидратантних средстава.

Комбинација роаккутана са прогестероном (орални контрацептиви), витамином А, УВА, аминогликозидима и тетрациклини је контраиндикована. Према нашим подацима, лечење акни Роаккутана је могуће уз претходно наведене повезане болести (без погоршања).

 1. Јеанмоугин М. Сундамаге-спречавање одјеће / заштитних средстава за сунчање. Анн Дерматол Венерол 2002; 129: 1С104.
 2. Митцхелл АА, Ван Беннеком ЦМ, Лоуик Ц. Исотретиноин. Нев Енгланд Ј Медицине 1995; 333 (2): 101-106.
 3. Роенигк ХР. Токсичност јетре код ретиноидне терапије. Ј Ам Ацад Дерматол 1988; 19: 199-208.
 4. Бартх ЈХ, Мацдоналд-Хулл СП, Марк Ј ет ал. Тестови акутне лимфоидне функције. Брит Ј Дерматол 1993; 129 (6): 704-707.
 5. Схалита АР, Цуннингхам ВЈ, Леиден ЈЈ ет ал. Изотретиноин третман акни и сродних поремећаја: Ј Ам Ацад Дерматол 1983; 9: 629-638.
 6. Лестрингант Г, Фроссард П, Агарвал М, Галадари И. Варијације киселинске терапије за акне вулгарис са посебним нагласком на ХДЛ-холестерол. Инт Ј Дерматологи 1997; 36 (11): 859.
 7. ЦхенИ, Ксуе С, Даи В ет ал. Елевација плазма триглицерида и ниво холестерола током терапије изотретиноином са обе контрацепције. Фармакоепидемиологија и безбедност дрога 1995; 4: 91.
 8. Јацобс ДГ, Деутсцх НЛ, Бревер М. Самоубиство, депресија и изотретиноин: постоји ли узрочна веза? Ј Ам Ацад Дерматол 2001; 45 (5): С168-175.
 9. Висовски ДК, Питтс М, Беитз Ј. Лечење пацијентом са изотретиноином. Ј Ам Ацад Дерматол 2001; 45 (4): 515-519.
 10. Јицк СС, Кремерс ХМ, Василакис-Сцарамозза Ц. Изотретиноин, психотични симптоми, самоубиство и покушај самоубиства. Арцх Дерматол 2000; 136: 1231-1236.

Роаккутан за тинејџере

Уштедите новац са ЛетиСхопс цасхбацк-ом!

Региструјте се сада и узмите Премиум налог.

 • не показуј моје име (анонимни одговор)
 • пратите одговоре на ово питање)

Популарна питања!

 • Данас
 • Јуче
 • 7 дана
 • 30 дана
 • Сада прочитајте!

  Добротворност!

  © КидСтафф - једноставан за куповину, погодан за продају!

  Дајте савјете, поделите, реците

  Употреба ове интернет странице представља прихватање услова коришћења.

  Најбоља козметичка клиника у Подолску

  Ефикасност Роаккутана у лечењу акни

  Негативни ефекти употребе изотретиноина

  Према најновијим подацима ВХО, инфламаторне болести коже и поткожног ткива су међу првима у инциденцији адолесцента.

  Акне, акне и друге запаљенске манифестације на кожи узнемиравају већину становништва у пубертету.

  Данас постоје универзални и високо ефикасни лекови који могу да реше проблем акни преко ноћи, али и даље и даље постану веома популарни, чудно, да користите лек Роаццутане, тако да бисте га требали детаљније размотрити. Нарочито на тему његове сигурности за млади, растући организам.

  Шта су капсуле Роаккутана?

  Унутар капсуле садржи Исотретиноин, хемијски синтетизовану супстанцу класе ретиноида или синтетичког витамина А. Механизам деловања Роаккутана је смањивање интензификације формирања стратумског корњака епидермиса, поред тога Исотретиноин има изражен антиинфламаторни ефекат.

  Узети заједно, ове методе дају поуздан позитиван резултат. Треба напоменути да алат додатно помаже у смањивању активности лојних жлезда, чија тајна служи као изврсни хранљиви медиј за патогене бактерије које подржавају и погоршавају локалну упалу.

  Одсуство повољног окружења за продуктиван развој патогених бактерија служи као одличан терапеутски ефекат лека.

  Правилно коришћење Роаккутана

  Упркос наводном безазленом саставу витамина, лек није толико сигуран и захтева пажљиву припрему и обавезну медицинску помоћ.

  Само доктор може да направи адекватну процену здравственог стања пацијента и процени могуће ризике везане за употребу снажног лека Роаккутана.

  Пре употребе морате проћи клинички минимум који прописује ваш лекар. Даље, према резултатима клиничког прегледа и објективној процени вашег здравља, лекар прописује оптималну дозу лека.

  Употреба лека мора бити спроведена строгим медицинским надзором и контролом, не можете самостално да промените дозу или третман реакције роаккутана, то ће негативно утицати на ваше здравље.

  Нежељени ефекти Роаккутана

  Роаккутан је снажан лек, па је пре него што га користите, вредно је усвојити уравнотежен приступ питању прописивања лијека, као и процјену свих могућих позитивних и негативних аспеката овог лијека. Многи су подложни оглашавању о чудесности дроге, потпуно без размишљања о каквој претњи може да носи.

  Лек "Роакцутане" је тешко приписати иновацијама фармацеутске индустрије, појавио се прије скоро 30 година, али упркос овој чињеници, њен механизам дјеловања није у потпуности проучаван, а још више, дугорочни ефекти активног састојка (Исотретиноин) у будућности нису познати репродуктивне функције и људског тела у целини.

  Наравно, Роаккутан, високо ефикасна дрога, нарочито у врло занемареним случајевима, али такође има и много контраиндикација и нежељених ефеката који негативно утичу на опште стање здравља, да детаљније причамо о њима.

  За почетак фокусираћемо се на опште негативне ефекте на тело, нарочито је важно да опасност није одрасла особа, већ тинејџер са неформалном психиком и ендокриним системом.

  Манифестације се могу варирати, од индивидуалне нетолеранције до главних компоненти лека, до развоја анафилактичног шока. Такође постоји оток на лицу, умор и несаница. Губитак масти, локална лимфаденопатија.

  Стање коже и косе. Када користите лекове долази до акумулације и вишка витамина А, што негативно утиче на стање мукозних мембрана и косе.

  Пацијенти у већини случајева забиљежавају сувоћу мукозних мембрана у устима и носу, пуцању и сувим уснама, све до формирања пукотина, могуће је спонтано крварење у носу.

  У супротности са повећаном сувошћу усана је могућ приступ инфекције херпесом.

  Поред сушења, могу се појавити и кожне манифестације у облику осипа и опсесивног свраба. Често постоје озбиљни облици алопеције (губитак косе), тешки за стандардни третман.

  Повећава се знојење, хипер-пилинг ногу и дланове. Такође постоји развој васкулитиса, на пример, Вегенерове грануломатозе, што се манифестује великим зарастањем површине ране. Током лечења не можете се сунчати и узимати козметичке процедуре.

  Утицај на психу. Коришћење Роаккутана може негативно утицати на психу адолесцената. Ово се изражава у депресивним стањима, немотивисаним психозама, покушајима самоубиства.

  Лажна адолесцентна психа, посебно биокемија централног нервног система, врло је осетљива на све флуктуације у константи хемијског састава крвне плазме, због чега се често појављују неоткривене избијене насиља или агресије.

  Централни нервни систем. Вртоглавица, прелазак у несвест. Прелазни бол мишића, нарочито у доњем делу леђа. Опште стање се манифестује у летаргији, апатији, несаници, сталној болести. У удовима може доћи парестезија, конвулзивни појави.

  Повећава се ризик од могућег развоја апоплексног удара. Најочигледнија и најчешћа компликација централног нервног система је развој псеудотумора мозга.

  Органи гледишта. Коришћење Роаккутана нема најбољег ефекта на вид, у неким случајевима узрокује замагљивање рожњака, катаракте и смањење ноћне оријентације.

  Сушење слузнице унутрашњег капака, што доводи до придржавања инфекције и развоја коњунктивитиса, кератитиса и немогућности носења контактних сочива, посебно је негативно на стање органа вида.

  Оштећење вида се изражава тежином у разликовању боја. У ретким случајевима развија се упала оптичког нерва, што може довести до потпуног или делимичног губитка вида.

  Органи саслушања. Оштећење слуха се манифестује смањењем и сталним тинитусом.

  Респираторни. Сушење слузничких зглобова слузокоже доводи до промена у тону гласа, развоја различитих инфективних процеса уз укључивање целокупног респираторног система. Развој тешких облика пнеумоније, пратећи бронхоспазме.

  Хематопоиетски систем. Развој акутног облика промиелоцитне леукемије се сматра најстрашнијом компликацијом када се користи Роаккутан. Уопштено говорећи, постоји опадање свих параметара крви, што доводи до развоја анемије, тромбоцитопеније, агранулоцитозе, што доводи до смањења резерви имуног система тела, ризика од развоја акутних заразних болести, спонтаног крварења. Повећање нивоа глукозе се такође примећује у крви, са ризиком од развоја аутоимунског дијабетес мелитуса, као и повећањем липопротеина ниске густине.

  Гастроинтестинални тракт. Велико оптерећење пада на јетру. Постоји велики ризик од развоја инфламаторних болести црева, укључујући развој Кронове болести и разних диспечних манифестација, гастричног и ректалног крварења и изговараних инфламаторних реакција.

  Генитоуринарни систем. Коришћење Роаккутана је потпуно неприхватљиво током трудноће у било ком периоду. Лек има изражен тератогени ефекат. Пре употребе производа, неопходно је осигурати да нема трудноће, ау поступку лијечења истовремено користити два начина контрацепције како би се потпуно искључила могућност затрудње.

  Најоптималнија је употреба пилула за контролу рађања истовремено са употребом кондома. Ако се открије трудноћа, она мора бити прекинута из медицинских разлога, иначе је ризик од деформитета фетуса 100%.

  Ово није потпуна листа услова који може употребити Роаккутан, а најгоре је што је ова листа постала свеобухватнија током година, тако да бисте требали мислити да је здравље читавог тијела или чисте коже лице драгоценије за вас.

  Непосредни третман за медицинску помоћ захтева настанак сљедећих услова:

  • Са оштрим падом слуха и повећаним шумом или тинитусом;
  • Ектерицхност сцлера и кожа;
  • Тешка депресија, немотивисана агресија, панични напади, суицидалне мисли, лабилност расположења, несаница, смањена концентрација и меморија;
  • Повећана мучнина, поновљено повраћање и друге диспечне манифестације;
  • Појава пукотина крви у фецесу или уринима, појава столице мелена;
  • Са оштрим падом телесне тежине;
  • Са појавом грознице и смрзавања, без изражених катаралних појава;
  • Појава грчења у стомаку, који нису заустављени антиспазмодици;
  • Било која алергијска манифестација, од малих до омекшаних лица, врата и појављивања краткотрајног удисања

  Нежељени ефекти приликом употребе Роаккутана су веома озбиљни и потребно је водити рачуна о лијечењу овог лијека. Данас постоји пуно ефикасних и сигурнијих начина и средстава за лечење акни, тако да не смије одмах започети терапију употребом Роаккутана или антибактеријских лијекова.

  Разговарајте са својим доктором, можда не знате много о методама и техникама модерног лечења акни, не слепо верујте у рекламирање и ставите живот на непотребан ризик.

  Тренутно се не врши лечење акни на клиници.

  Прегледи лекара Роаккутана

  Стоковаа фотографиа Роаццутане 30 таблетс

  Корисно на Роаккутану:

  Дерматолог: Степасхина Наталиа - позитивна повратна информација


  Проблем коже, нарочито наглашених акни, је врло непријатан и болан проблем са којим се младе девојке и дечаци суочавају у већини случајева. Препоручујем мојим пацијентима да пробају Роаккутане. То даје добар резултат у борби против инфламације на лицу и тијелу.

  Производ није агресиван и не изазива алергијске реакције. Међутим, потребно је пажљиво пратити дозе. Типично, доза је од 0,5 до 1 милиграма по килограму телесне тежине. Лечење може трајати до осам недеља. У случају ремисије, поновите курс. Ако особа не толерише препоручену доза, требало би да смањите количину лека, али у овом случају лечењу је потребно више времена.

  Дерматолог: Михаил Александров - позитивна повратна информација

  Обично је доза од 0,5 до 1 милиграма по килограму телесне тежине.


  За лечење акни на кожи лица и тела саветујем својим пацијентима Роаккутане. Овај алат се прилично успешно бори са занемареним случајевима болести. По завршетку пуне курса, који обично траје осам недеља, пацијент може у потпуности да реши свој проблем.

  У случају обновљених акни, потребно је поновити третман. Тешки облици могу бити узроковани различитим разлозима, али најчешће стање је у пропасту хормонске позадине. Неопходно је приступити лијечењу болести на сложен начин, повезујући посебну исхрану.

  Роаккутан се доказао у лечењу јаких осипа. У зависности од прописаних доза, не изазива алергијске реакције и нежељене ефекте. Пацијентима са тешком обољењем саветује се да започну курс са најмању дозу и постепено повећавају.

  Дерматолог: Осипова Екатерина - позитивна повратна информација


  Пацијенти са тешким акни се често окрећу мени. Ја препоручујем лијечење акни под медицинским надзором.

  Ово је прилично озбиљан проблем, јер га не узрокују спољашњи фактори, већ присуство:

  • болести унутрашњих органа;

 • отказ у хормонском систему;


  Пацијентима препоручујем Роаккутану јер даје добре резултате у борби против осипа и не наноси штету организму, јер њена акција није агресивна.

  Веома је важно посматрати прописану дозу и не повећати количину лека самог: само специјалиста то може учинити.

  Када је у складу са прописаним нормама Роаккутан активан:


  Оптимални терапијски третман са Роаккутаном траје у просјеку осам седмица, током којег се проблем акни може потпуно ријешити. Ако овај пут није довољан, курс се може поновити након кратке паузе. Пацијенти који не толеришу моћне лекове, али пате од напредног облика акни, саветујем вам да почнете лијечење малим дозама.

  Дерматолог: Симоненко Људмила - позитивна повратна информација


  Роаккутан је снажан третман за акне. По правилу, препоручује се пацијентима са тешким акни. Ефекат лека је ефикасан, један ток лечења може дати добре резултате и потпуно решити проблем акни. Међутим, алат треба узимати у малим дозама, јер није погодан за све пацијенте.

  На примјер, роаккутан не треба користити људи са болестима бубрега и јетре. Ток третмана у овом случају треба да се одвија под строгим надзором лекара. Препоручујем мојим пацијентима да узимају Роаккутане, јер је то један од ретких лекова који вам омогућавају да постигнете ефикасан резултат у релативно кратком времену.

  Дерматолог: Аркхипов Геннади - позитивна повратна информација


  Тешке акне имају много узрока.

  То укључује:

  1. поремећај хормонских нивоа;

 • болести унутрашњих органа.

 • За лечење напредних случајева болести, препоручујем мојим пацијентима да пробају Роаккутане, нови, али прилично квалитетан производ који је добио добру количину позитивних повратних информација.

  Роаккутан је активан и способан да реши проблем акни темељито, то јест, како би пацијенту помогао да се отклони овог проблема заувек.

  Просјечан терапијски третман је обично осам седмица, али када дође до ремисије, могуће је поновити превентивни курс. Лијек треба давати под надзором лекара који је присутан: ово је врло важно, јер се лијека мора користити у строго прописаним дозама, а они су индивидуални за сваког пацијента.

  Пацијенте са напредним случајевима болести саветујем да примењују агенс у малим дозама, повећавајући њихову количину са временом. У случају злоупотребе или вишка норме, Роаккутан може изазвати низ нежељених ефеката, стога је поштовање инструкција обавезно.

  Видео исхрана за акне


  Девојчица каже како да једе са проблематичном кожом.

  Дерматолог: Владимир Филиппов - позитивна повратна информација


  За лечење тешких акни могу препоручити Роаккутане. Ефекат овог алата одржава се у дужем временском периоду. Лек ради због чињенице да се активне супстанце које су у саставу током течаја акумулирају у јетри, што објашњава позитиван ефекат лека.

  Коришћење Роаккутана се не препоручује самостално: само лекар може прописати дозу која је неопходна и безбедна за здравље на основу обављених тестова, степена болести и индивидуалних карактеристика пацијента. Прекомерна доза може бити опасна, нежељени ефекти су могући. Овај лек не препоручујем пацијентима са оболелим јетром или бубрезима. У свим осталим случајевима, током курса захтева сталан надзор од стране лекара.

  Имамо занимљиве чланке:

  Дерматолог: Новикова Јулија - позитивна повратна информација


  Роаккутан је лек прописан за тешке акне. Потребно је посебно бринути приликом пријема, а пацијент који пролази кроз курс треба да га надгледа лекар. Алат је активан и даје изврсне резултате. Ток третмана може трајати до осам недеља. Ако се проблем враћа, можете га поновити.

  Поручујем пацијентима да буду пажљиви према дозама и никако их не мењају сами, јер то може довести до нежељених ефеката. Да би се одредила оптимална доза, требало би да буде доктор, заснован на облику болести и резултирајућим тестовима. Лек се доказао у лечењу акни, у већини случајева то помаже да се ослободи акни само у једном правцу.

  Причај ми о Роаккутану

  Нисам нашао шта тражиш? Погледајте остале дискусије:

  Тинејџер и Роаккутан

  7иа.ру - информационниј проект по объекту породи: трудноце и рождение, родительство, образование и кариер, домашнаа економика, рекреациа, луди и здоровье, семејние отношениа. На сајту се одржавају тематске конференције, блогови, оцјене обданишта и школа, радови се објављују дневно и одржавају се такмичења.

  7иа.ру - информационниј проект по объекту породи: трудноце и рождение, родительство, образование и кариер, домашнаа економика, рекреациа, луди и здоровье, семејние отношениа. На сајту се одржавају тематске конференције, блогови, оцјене обданишта и школа, радови се објављују дневно и одржавају се такмичења.

  Ако пронађете грешке, неисправности, нетачности на страници, молимо вас да нас обавијестите. Хвала!

  МЕДИАЈАСТИКИ

  Роаккутан: животно опасно третирање акни

  Шта вам је важније: кожа без акни или здравља, па чак и живота? Чини се да је одговор очигледан. Али милиони људи широм свијета су више волели чисту кожу са Роаккутаном, и не занимају шта се догађа с њиховим здрављем.

  Роаккутан, који се појавио пре скоро 30 година, и даље узбуђује незреле умове. Механизам његове акције није у потпуности проучаван, иако је познато да је активни састојак ових таблета изотретиноин, дериват витамина А, нормализује функцију лојних жлезда.

  "Роаккутан" је прописан у изузетно тешким, не третирајућим случајевима акни. Прије именовања, лекар ће бити дужан да вас пошаље на пуни преглед. Посебну пажњу треба обратити на стање ваших бубрега и јетре, као да се нешто десило, Роаккутане ће коначно "завршити". Ако доктор, који вам даје рецепт, не проводи никакве тестове, питајте се: да ли је лекар испред вас или паразит?

  Без сумње, "Роаккутане" - ефикасан лек, стварно помаже у страшним акни. Али! У овом тренутку, своје предности завршавају, и почиње средња листа могућих нежељених ефеката.

  цоммон:

  разне алергијске реакције, вруће бљесци, преосјетљивост, анафилактичке реакције, едем, умор, отечени лимфни чворови, несаница, губитак тежине.

  кожа и коса:

  акне фулминанс, пемфикус, алопеција (понекад неизлечива), модрице, хелитис, сува кожа, слизхистои уста и нос сува уста, носне крварења, еритем, коже пукотине, оштећена дистрибуције длака, хирзутизам, флека, и хипопигментатион, инфекције ( укључујући херпеса), дегенерације плоче нокта, заноктица, љуштења дланова и табана, пхотоаллергиц реакције, пруритус, пиогених гранулома, осип (укључујући лица себореје и екцем), Стевенс-Јохнсон синдром, преосетљивост на сунчевој светлости, знојење, токсичним Епидермална некролиза, уртикарија, васкулитис (укључујући Вегенерову грануломатозу), патолошко зарастање рана.

  псицхе:

  суицидалне мисли, покушаји самоубистава (неки чак успели), депресија, психоза, повећана агресија, појављивање склоности насиљу, емоционална нестабилност.

  визија:

  разни визуелни поремећаји, рожњаче замућење, порасту Нигхт Висион, катаракта, проблеми које разликују боје, коњуктивитис, сувог ока, смањена толеранција на контактна сочива, упалу очних капака, кератитис, оптички неуритис, фотофобија.

  слушање:

  губитак слуха и тинитус.

  респираторни систем:

  бронхоспазме, респираторне инфекције, могуће промене у тону гласа.

  крв:

  анемија, тромбоцитопенија, неутропенија, агранулоцитоза.

  јетра:

  хепатитис и повећани нивои АСТ, АЛТ и ГГТП.

  гастроинтестинални тракт:

  инфламаторна болест црева, хепатитис, панкреатитис, колитис, езофагитис, једњака чира, Кронова болест, мучнина, горушица, дијареја, ректално крварење, панкреаса тумор и разне мање тешке манифестације.

  мускулоскелетни систем:

  калцификација тетива и лигамената, рабдомиолиза, скелетне хиперостосис, прерано затварање епипхисес, Смањење коштане густине, лумбалног бола, бола у мишићима и зглобовима, артритис, тендонитис, фрактура и других костију патологија.

  нервни систем и мозак:

  мозак псеудо-тумор, вртоглавица, поспаност, несаница, главобоља, летаргија, слабост, парестезија (поремећај осетљивости), конвулзије, мождани удар, синкопа, слабост.

  ендокрини систем:

  хипертриглицеридемија, промене нивоа шећера у крви, убрзани деби аутоимунског дијабетеса.

  кардиоваскуларни систем:

  срчаног срца, тахикардије, можданог удара, смањеног серумског нивоа липопротеина високе густине, тромботичних болести, повећаних нивоа лактат дехидрогеназе и холестерола у крви.

  женско здравље:

  неуспех менструалног циклуса

  бубрези и бешике:

  гломерулонефритис, често уринирање, хиперурикемија.

  Ова листа се стално ажурира.

  трудноћа са Роаккутаном доводи до таквих последица

  Током лечења овим лековима, за поузданост су потребне контрацептивне пилуле и употреба кондома. У сваком случају не можете затруднети, а прије терапије потребно је проћи тестове за хЦГ. У случају трудноће - абортус је неизбежан.

  Пријем "Роакцутане" не може бити донаторски бар још један месец након завршетка курса. Забрањено је сунчање и сунчање без заштитне креме. Готово пола године, депилација, дубоки пилинг и чак чишћење лица не могу се радити због могућности дерматитиса и келоидних промена коже. Постоје и све шансе да постану редовни клијенти хепатолога.

  Запамтите да ефекат овог лијека још није у потпуности схваћен, а сви дугорочни ефекти његове администрације нису познати. Али нешто каже: још увек има пуно скелета у ормару.

  Побрините се за себе и своје вољене!

  Коментари (72) на "Роакцутане: третман акни на ризик за живот"

  Какав ужас. Пила сам Роаккутан (течај од 7,5 месеци за постављање кумулативне дозе). Осим сувоће усана, није било нежељених ефеката. Кожа је савршена. Биокемија крви пре, током и након примене је била нормална, клиника такође (дала је, ако је имала прехладу, укључујући и друге тестове). И негде након 3 месеца одузимања Роа, уклонио сам зуб мудрости и комбиновао Роа са антибиотиком (не из броја тетрациклина, наравно). И све је добро. Моја девојка је 3 године старија од мене, Роа је пила испред мене и све је у реду. Сада има дете 2 године. А кожа се није погоршала ни после таквих хормоналних промена као трудноћа и лактација.
  И да ли знате да се Роаккутан лечи због леукемије? Оно што је болест, као и акутна промиелоцитиц леукемија, раније је била једна од фаталних, сада је најповољнија у лечењу изотретиноина. А дозе изотретиноина у лечењу леукемије су много и много веће од оних пијаних против УБ.
  Не позивам све да пију Роа. Али немојте то видети као једну недоумицу. Наравно, Роа је озбиљан лек и треба да се пије само под надзором надлежног лекара.

  Лена, нажалост, има неколико предности за овај лек, само 2, у принципу, и неколико стотина минуса. И саветујем вам да пажљиво провјерите јетру - Роаккутан га конкретно ставља.

  РОА је исти шљак као и 1943. године.
  Чињеница је да након курса кажете "нема нежељених ефеката". Роакутан бубрези и јетре биљке и нећете одмах осећати нежељене ефекте, али након неког времена. Ми третирамо, оштрим другим.

  Имам рог након што узмем РОА. тако огроман. Долазио сам код доктора и пустио га да држи. Кебаб шта ти треба. а затим и из прозора. Ја летим и мислим - а не да ли да једем више ПОА.

  Роа је такође био прописан за мене, али моја мајка забранила је пити због тератогености (((((сада не знам како третирати акне (((плус више акни) ((((((

  Роаккутан су обучавали и проучавали најбољи стручњаци Московског института за испитивање коже и венереологије, па је тешко изводити закључке о томе. Међутим, страни лекари га третирају потпуно другачије, у Русији га се плаши (нарочито доктора који су прошли своје образовање прије 30 година). Међутим, озбиљне болести у нашим дерматолошким клиникама настављају да се третирају са говорницима, а модерни лекари се томе смеју. Као Лена, верујем да је Роа озбиљан лек и да се може пити само под надзором лекара ако је лекар то дозволи. Али, ако ваше здравље то дозвољава, да је боље да пију Роа, него да се третира је нејасно шта, јер су људи свих узраста је много штетна по здравље од стреса који они не могу да лече акне, и потрошите много новца на непомогает средстава и некомпетентних лекара.

  Штавише, како сам схватио, нисте доктор

  Анна, ко год да сам по образовању (историчар, успут), дозвољава ми да читам стране научне локације са резултатима истраживања. Ту је све недвосмислено: токсично, опасно, убија јетру, изазива развој многих болести.
  Постоји оправдан ризик, али постоји тако луда глупост при узимању Роа - да се ослободите акни тако што ћете жртвовати јетру, косу (алопеција се врло често развија !!), убијајући бубреге и бешику,
  Не постоје здрави људи после Роаккутана, постоје недовољно испитани и они који још нису развили болест.
  Поред "говорника", постоје милиони начина да се отарасе акни, а најмање неколико стотина од њих ради добро.

  А ако сам доктор, то не би ништа променило. Доктори се не баве проучавањем лекова, већ само слушају препоруке фармаколога.

  и ко вам је рекао шта помаже?
  Пробао сам толико ствари, имала сам толико доктора. и нешто друго осим ПОА ништа није помогло. Историчар проучава историју))

  Олеа, арсеник и жива су такође третирани у једном тренутку.. И то је такође помогло... Међутим, људи су изгубили здравље након таквог третмана. Роаккутан је лек из исте серије. Постоји више рационалних, сигурних и исправних начина за лечење акни. У члану нисам рекао да РОА не помаже. Помаже, али заузврат дати значајан део вашег здравља. Да ли је вредно тога?
  И конволуције у мојој глави нису довољне само за причу, па дозволите мени и свему другом да разумем.

  Па, све ово је јасно о акни, ЊИХ се може третирати другим средствима! Али шта је са дебелом себоррхеа, када се не одмарају на коси и због косе пада. а онда нема разговора и јаја неће помоћи! Себоррхе мора бити уништено изнутра, а не маске! Знаш једну ствар, не знаш другу!

  админ, на веб страницама на Интернету, чак и страним, очито су написали историчари образовањем о њиховом размишљању о медицини. И доктори вероватно само научи деценијама и држе посебне курсеве у Роаккутану.
  Нисам видео ни један случај из моје праксе потпуног лечења акни (само када је озбиљна болест, а не 2 акне) на ове начине који добро функционишу. Може ли још увијек чвор на пимпле кравату и проћи?

  Ана, у том случају, у ФДА о којој би требало да знате, некомпетентни историчари раде у потпуности. Они су звучали алармом о Роаккутану и довели га да примети да им је угрожено.
  Као што знате, представници фармацеутске индустрије обучавају докторе о употреби специфичних лекова. Колико цурли они описују свој лек, колико је доктора оштећен, колико ће често корумпирани и корумпирани званичници прописати о томе и без њега. Знам то савршено добро - пријатељ ради у представништву највећег фармацеутског холдинга.
  Гласине о неизлечивости акни су у великој мери претјеране. Очигледно, они који имају користи од давања својих пацијената опасним лековима. На истом месту је уплетено велико новца, и наравно, лекарима је лакше да не траже узрок акни код неке особе, а не ТРЕАТ, већ да прописују Роа.
  Реци ми, Ана, зар ниси доктор? Ако јесте, да ли пратите судбину својих пацијената? Тешко. Дошли су, преписали су Роаккутанцхик, након пола године изгледало је да је њихово лице чисто, сви су били захвални и срећни. У овом случају, како ћете знати да се касније многе длаке пале (и нису обновљене), развија се хепатитис, колитис, гломерулонефритис, панкреас колапси и падови вида. А најчешћи споредни ефекат на који сам наишао била је депресија и мисли о самоубиству. Када ваши пацијенти започну ове проблеме, они их не повезују са Роа уносом, а они већ иду код доктора другог профила. Дакле, испадају из вида, остављајући блиско осећање које сте излечили и помогли особи.
  Штета је што доктори нису тужени и не траже их.
  Узгред, Ана, имам главни блог - Агиделиа Блог хттп://агиделииа.цом/ Тамо долазе јадне девојке, који су почели да имају ужасне проблеме након што узимају ове или друге "дроге". Многе жртве ОК и Роаккутана, писма из мора долазе од људи, са захтевом да се некако опораве од таквог "лечења".
  Упркос проучавању лекова Роаккутана дуж и изнад, механизам њеног утицаја није у потпуности схваћен. Представници фармацеутских компанија, наравно, тихо говоре о томе, као ио нежељеним ефектима.
  С тим у вези, можемо се сетити срамног Таломида, коме су британски лекари једноставно молили, погрешно схватили о његовом безопасности. Веровали су фармацеутима. Али на крају катастрофалне последице...

  У принципу, претпостављам да саветујемо везивање чворова и започињање болести говора, све то пере биљкама
  Особа која ће пити Роаккутана увек се упозорава да шта му се може десити и какве нежељене ефекте може имати (ако је из обичног доктора)
  Ја настављам да комуницирам са пацијентима и знам шта се касније дешава са њима, многи од мојих пријатеља су пили ове пилуле. Такође имам пуно пријатеља из Израела, сваке секунде тамо пију. А израелска медицина је једна од најбољих на свету.
  Механизам рада агента је проучаван и разумео, а уколико је у питању самоубиство, онда да, један случај када је једна мајка тужила роцхе јер је одлучила да је Раккутан крива за свој дјечији сиуциде (што је врло контроверзно)... и наравно, многи се слажу пијући курс Роаккутана, знајући да ће извршити самоубиство.
  Па, сви се третирају како хоће, срећно са тобом у биљкама!

  Ана, вероватно ниси ни погледао на мој блог. У њему нема чворова :). Позивам људе да излече све своје ране и потраже узроке спољашњих, козметичких проблема (и за то пролазе мултилатерални прегледи), добро се старају о свом здрављу, познају прави начин живота, пију висококвалитетне витамине и посете козметику. Биљна медицина, хомеопатија, хирудотерапија и све друге методе алтернативне медицине су природно добродошле од мене. И уверен сам да у комплексу не раде мање ефикасно од традиционалних метода.

  Фраза "Особа која ће пити Роаккутана увек је упозорена да ме може ударити!" Мали човек је дошао да се ослободи акни, можда није у потпуности схватио да ће се заузврат одрећи свог здравља. Без обзира како му објашњавате, он мисли да он неће имати никаквих последица.
  Случајеви депресије нису изоловани, а Роаккутан је довољно самоубилачки лек. И даље читате фармацеутске сајтове, јер тамо сваки дан постоје нови резултати истраживања лекова. Недавно је Раптива, Меридиа забрањена широм света, а Олистаат и Ксеницал су близу забране због потенцијалних ризика који су недавно откривени.
  Наравно, такође вам желим срећу у третману Роаккутана, и да ваши пацијенти никада не жале. Мислим да си добар доктор, стварно верујеш фармацеутима.
  Све најбоље за тебе.

  Драги Агиделиа, тако сте паметни, нисам претеран. Вероватно вам пишем писмо ускоро и тражим савјетан савјет.
  Имам такво питање.
  Роаккутан, свакако се не бих сложио да прихватим било шта, а проблеми са кожом нису тако страшни да жртвују здравље. НЕ, још увијек постоје проблеми и покушавам да третирам кожу месец дана користећи третиноин агенс, ова супстанца је приближно једнака или чак иста као што је то у Роаккутану, садржи, али је то крем Ирол. Тако сам хтео да вас питам, мислите ли да је употреба креме такође опасна по ваше здравље или много мање штетна? И опћенито, колико је опасна употреба антибиотика споља?
  Веома бих волео да знам ваше мишљење о овој теми.

  Апелсинка, све у својим упутствима има као контраиндикацију - трудноћу, може проузроковати штету обичним, а не уопште трудном, а не болесном особом. Процењује се да 4-5% активног састојка ове масти улази у јетру. То у принципу није толико лоше ако сте здрави. Стога, ја, свеједно "за" спољашње ретиноиде, али са курсом и са надзором стања здравља. Без антибиотика не могу да раде у изузетно занемареним случајевима, ја лично нисам видео такве људе.
  Постоје начини који нису мање ефикасни од антибиотика и сигурни.

  ХВАЛА ЗА ВАШ ОДГОВОР
  о антибиотици, могу рећи само да сам пробао све спољне лекове који су доступни у апотекама и ништа ми није помогло колико и мој "говорник" са левомицетином.
  Тако да нисам видео ни мање ефективна средства.
  или можда ћете нешто саветовати? из вашег личног искуства;)

  Наранџаста, па, немогуће је стално стављати антибиотике у кожу. Посебно хлорамфеникол. 2-3 дана и то је то. Постоје милиони противнетних лекова који имају антибактеријске ефекте: мед са циметом или мушкатним орашчићем, алое, турмерицом итд. Из процедура - Дарсонвал. Унутар цинка, мумија и свих анти-акни чајева. И требате провјерити женске хормоне, желудац, јетру и панкреас.

  Жао ми је, приметио сам ОВДЈЕ на форуму. Сви знате шта да одговорите, а затим ми кажите шта да радите са масном себоррхеа на глави. (Ја знам да је ПОА опасно за пиће, а знам и за све нежељене ефекте) Хвала вам унапред за ваш одговор!

  Добро вече, Адигелиа! Пишете да ако је у контраиндикацијама за лијек написано да се не може узимати током трудноће, то значи да је опћенито штетно. Али сам постао заинтересован за Цлеар Цонтрол АЦ витамине, које саветујете узимањем. Тамо, инструкције кажу да је немогуће узимати током трудноће, што значи да су штетне?

  Било који облик витамина А се не препоручује током трудноће, изузев бета-каротена.

  Аутор: Ви сте против роаккутана, па ми савјетујте нешто друго. Опорављам се од акни болести 13 ГОДИНА.Организам је прегледан дуж и на другој страни.Ништа што узрокује ову болест није пронађено. мо-га-ет.
  "Постоје милиони противнетних лекова са антибактеријским дејством: мед са циметом или мушкатним орашчићем, алојем, куркума итд... Из процедура - Дарсонвал. Унутар цинка, мумија и свих анти-акни чајева. И требате провјерити женске хормоне, желудац, јетру и панкреас. "Ево ја само аплаудујем стојећи, прошао сам, то не помаже. Можда нешто друго.
  Па, нису имали ништа ефикасније, осим Роаккутана! Нису размишљали, имам пријатеље који су пили роа пре 5 година, јетра је у реду, нема бубрега, нема јегуља и кажете да СВЕ добијају ову или ону болест након што га узимају., постоје изузеци. Рекао сам ти о томе.
  Он није безопасан (рхо) То је сигурно! Само под надзором доктора! Само! Месечне анализе, дијета итд. Али показати само једну страну медаље није макар мудро. Суицидалне мисли током пријема? (Успут, према истраживању, нема честе секундарне руке) Да, желим пјевати кад погледам у огледало. (Прихватам месец) Одлучио сам се након 13 година лијечења (мед са циметом, кукурма, итд.)) Студирала сам књижевност годину дана, консултовала се са разним дерматолозима, укључујући и америчке.
  Извињавам се због неких жудних порука упућених вама, али је тешко написати категоричне изјаве на другу.

  Рита, па, нико не тврди - све је индивидуално, и, наравно, многи људи немају нежељене ефекте. Иако многи нису сигурни. Али, наравно, постоје такви. Још увек постоји тренутак подзаконског испитивања, јер се узимају само основни тестови и неколико ултразвука, из којих особа трпи да је здрав и све је у реду са њим. Проблеми менталног здравља као што су самоубиство и депресија јављају се много чешће. шта каже произвођач.
  Вероватно није у праву да живите један дан, и вреди размишљати о вашем здрављу у зрелијем добу. РОА има пуно далеких последица:
  гломерулонефритис, убрзање дебљине аутоимунског дијабетеса, артритиса, остеопорозе, Црохнове болести итд. Они се по дефиницији не могу одмах појавити. Али, ја, наравно, не тврдим да су врло често. Људи једноставно морају знати да су ризици повезани са узимањем дроге хиљаде, да ли је вредно резултата ових жртава?
  Рита, могу вам савјетовати о ефикасним методама. Пишите ме детаљније о стању вашег здравља (ниво хормона - тироидна жлезда (ТСХ, Т3, Т4), ФСХ, ЛХ, тестостерон, ДХА (ако постоји), кортизол, инсулин, итд.) Опишите резултате ултразвука јетре и каменчића., панкреаса, надбубрежних жлезда Шта су хроничне болести Како су експресије акни изражене Да ли су тестирани на осетљивост кожних рецептора на ДХА?
  Нећу се бавити овим медицинским суптилностима, већ доктори који су ми добро познати. Ја сам, на основу мог посла, могу покупити козметичке поступке за вас (опет, након консултовања са козметологима). Можете послати писмо агиделииа догги маил.ру

  У потпуности се слажем са Рито! Имам исту ситуацију. Ја се већ дванаест година борим (имам 23 године). Апсолутно сам пробао све и више. Све је почео, наравно, са традиционалним методама, онда су кретали козметологи, дерматолози и погрешно именовани скупи додатци за исхрану НЕВАИС-а (успут, десило се десетоструко погоршање). Почела да се лечи у малом граду (350 хиљада људи). Једном када је лекар случајно одлучио да изврши анализу на Демодек-у - потврђено је. Обрађен је мастима сумпора, рецептом болтушки у апотеци, течним азотом, а опет са дијететским суплементима који подижу имунолошки систем, али највише помогао "Демалану". Потпуно се опоравио годину и по дана. Следећи пут, лекар је предложио да узме крвни тест за паразите. Пронађен Хелицобацтер. Отишао сам код гастроентеролога, па ми је пружила тако тешку терапију да сам за два месеца ушао у заразну болест са потпуном дехидратацијом! Иза мене за два сата сва течност је изашла! Потом сам провео још три дана у тоалету. Не Иако су храњени као и обично. Годину дана касније, тестови су показали да Хелицобацтер није више, али лице је и даље ужасло. Затим сам се преселио у милионер града и отишао у најбољу приватну клинику. Направљен ФГС са гастробиоптатомом. Пронађен је пар малог ерозије у антруму. Сви су се исцелили безбедно. Побољшања су, наравно, била мала, али не драматична. Посео сам микрофлора, поклонио крв хормонима у две фазе (дана 6 и 23) - све је нормално! Картизол је такође нормалан. У принципу, сви тестови (напредна крв, урина) - све је врло добро! (Ја водим здрав начин живота, ја једем у праву, не пијем, не пушим, понекад се вежбам за спорт). Билирубин је само ближе горњој граници. Пола године сам отишао код козметичара на клинику, понекад чак и два пута недељно! То је наравно добро побољшало, али полако. Дерматовенереолог је дијагнозирао акне са пустуларно-фаликуларном умереном јачином и предложио Роаккутану, рекавши да се процедуре само задржавају. Сигурно сам одбио. Цреепи дрога. Али када сам се преселио у Москву и за месец дана без уобичајених процедура за салон, све сам вратио, помислио сам. Толико терапија и све најбоље! Толико новца за вјетар (дала сам сву своју плату за прегледе и процедуре)! Нема разлога! Не могу да нађем! Ја имам 23 године и не могу ни да пронађем нормалног момка за себе, јер је атомска бомба експлодирала на мом лицу, а не да се удам. Отишла сам у гинекологију: ултразвук - све је у реду, калпопопија - благо упала грлића материце, пуно тестова - све је нормално, само мала дисбактериоза. Генерално, два доктора су ми тамо рекли да то не може утицати на лице, али су криви хормони. А на питање зашто су они уобичајено у анализи - слегну. Морао сам отићи у институт за кожу и смирити се за Роаккутане. Више резултата само нисам видио. Тако је дивљи био мој очај..
  Као резултат тога, пијем његов трећи мјесец. У почетку, кожа се преобразила пре наших очију. Сваког месеца узимам тестове и идем на консултацију да прилагодим дозу. Од нежељених ефеката осјећао сам суве усне (али су ме ипак увијек сували за мене), мало слабљење мојих очију, нисам могао играти спорт двије недјеље (нелагодност у зглобовима и мишићима), осјећаје у облику црвенила, прво на мојим рукама, а онда на ногама. Лекар је додатно прописао витамин Е и калцијум Д3. Након неколико недеља узимања све је отишло. Као што је рекао доктор, тело се навикло на дозу и боље се суочава са нежељеним ефектима. Уопштено, задовољан сам, иако сам схватио да је ово екстремна и прилично опасна мера. Сада, ако сам се појавио на вашем дивном блогу, Агиделиа, раније... почела бих да пијем поврће андрогене или нешто друго.. Али сада не желим ходати на поду, желим да завршим курс и тек онда се вратим на народне методе.
  Искрено, ако Роаккутан није био тамо, онда бих вероватније имао самоубиство, јер живети са озбиљним акнима је неподношљиво! Боље је умрети уопште, него да живим цео свој живот у самици, уз константно понижење пролазника (они и даље мисле да се људи попут мене једноставно не брину о себи), плус тешко се пење на каријерно мердевине, а заиста је тешко радити с људима уопште ( Некада сам мислио да ћу бити отпуштен са посла!).
  А сада, кад сам се све више или мање осећао као човек опет! Поново је почела да се пази, да се добро облачи, да изгледа добро. Бивше самопоуздање се појавило и млади људи су почели да ме обраћају на датуме неколико пута недељно. Штавише, знате колико је увредљив када природа није увредила ништа осим коже. Ја сам висок, танак, имам јако добру косу, нокте. Ништа се не жалити осим коже..
  Укратко, извињавам се, наравно, али то је био и плач од срца

  А сада имаш коментар о мом пилингу, да.
  Анна, како сам схватио твоје име? Анх, сада, Роаккутан се не може узети љети. Дакле, требали сте да будете упозорени на то - без сунчања читав терапијски третман, а можете само изаћи с кремом за заштиту од сунца... Тада завршите пријем, очистите тело (током прочишћавања је врло дуго након системских ретиноида ), затим покренути све исте биљке антиандрогена. Барем је сигурно.
  Што се тиче момка и брака... Ово је свакако разумљиво, али такође морате разумети да морате родити овог будућег мужа дјеце, а ако је могуће, и ако је могуће, Роа смањује шансе за то. Стога, ако заиста размишљате о будућем срећном, здравом и дугом животу, а не само да имате момка овде и сада, потражите алтернативе. Много их има.
  Чудно, иначе, да вам је крема од демодека помогла, можда је само остало под вашим лечењем. Можда би он требао да узме?

  О сунцу знам јако добро. Покушавам да изађем напоље само када постоји довољно хлад или крема за заштиту од сунца.
  И на штету Демодек-а: Вероватно нисам сасвим разумела оно што сам написао - све ми је помогло у комплексу (укључујући и унутрашње чишћење из Хелицобацтер-а). Међутим, ако су говорници и азот брзо престали да помажу, Демалан је редовно радио свој посао. Тик тада још није остао, поновио тестове, а опћенито је количина и квалитет ерупција смањен за пола. Само се надигрио на акне у своје време..
  Хвала Агиделиа одлично за твоју бригу! Искрено је пријатно да сте забринути за проблеме других људи и помажете свима којима је потребна.

  Роаккутан ми је преписао терапеут у Паризу. У својој наивности, веровао сам у своју магичну фразу да ће "кожа бити потпуно очишћена". Очигледно сам изгубио чување на неки тренутак и касније схватио - ђаво је већ урадио свој посао са 3 - са Роа курсом, андрокур десетом од 5 година, а након тога одустајем од Роа и ОК, осећао сам да сам све горео од сувог. У ноћи сам се пробудила од стезања мог лица и свега... Моје срце је страшно ударало, моје тело је трчало "Мрави ", Страх је испунио моју душу. Ујутру сам упознао новог човека са црвеним, сувим лицем, рузом насмешене очи и отровно тело. То сам био ја. У сузама, отишао сам код доктора: рекао је да није разумео шта је имао са мном и послао пријатељу дерматологу, а када је чуо за мрава, савјетовао је психијатрију... Овако ћу живјети четврту годину, псујући се за повјерење "Медицина", а нисам имао ништа страшно, изузев склоности ка перфекционизму... У Француској, осигурање вам омогућава да "добијете лечење" бесплатно... Тест крви показао је екстремно низак ниво витамина Д.

  Мика, ако вам не смета, молимо вас да ми пошаљете пошту: које су вам дијагнозе, шта и како сте се лијечили, шта се тачно десава са тобом. Прочитао сам ваше коментаре и срце крвари. Можда могу да вам помогнем са нечим.

  Драги Агиделиа, хвала на реакцији. Моја прича ће се више изненадити што сам поставио дијагнозу: себоррхеа, жалила сам се на докторе у којима сам био уморан од мастне косе, нечисте коже и иритације током менструације. Са овим сам живио 12 година, 43 сада. Дерматолог савјетовао је да погледа људе у транспорту, наговештавајући да нисам разумео своју срећу и савјетовао Диани 35. Овдје је као "Наш отац". Са 30 година сам одлучио да скинем несавршену кожу радикално "научним" ФРАНЦУСКИМ МЕТОДАМА. лекове, лосионе. Нико није ставио дијагнозу на ану Иса нису послали -он им је јасна: једном после 30 постоји незадовољство пустуле на врату, лицу и кожи главе -сенситиве на андрогенам.Никаких гинек.болезнеи нисам. Овде нисам послао тестове. Не "љубави" Дијана, одлучио сам да пробам Роу, али ме је терапист подстакао, знајући да ћу доћи једном мјесечно тестовима крви и плаћањем. Био сам здрав и чак и атлетски, храбро претрпео "ТРЕТМАН", али нисам био задовољан резултатом, била је прилично изненађена њеним стањем: гинеколог се пожалио перфекционистима са радошћу и лакоћом да нисам био упознат са андрокур-ом. Већ 5 година сам био "зависник од дрога": чисту кожу и косу за перфекционисте, као што је Цх. улога глумице Гинеколог је рекла да можете пити до менопаузе, дошли су до замора и нервоза, апатија и чак акни, јер нисам желела да га постављам и по мом захтеву терапеут ми даје малу дозу Роа-10мг. Ја сам одустао од Роа из страха месец дана, "сетавши се" поново на андрокур, а потом сам схватио да сам само прогонио себе и бацио све, доживио сам шок у којем живим сада. "Лекари" одустају од мене, узимајући га луд, али да моја кожа пали од сувог, нагло нагло свуда, а изглед њеног пацијента је сада Божја казна за моју жељу као казну Ја не говорим о ружичастом мирису зноја, не знам који је дијете више боловао, али оно што сам доживео је да пожелим Хитлера. "Смарите се", кажу лекари, здравље неће бити замазано. све је моја кривица: веровала сам у ВЕСТЕРН "медицину". Драги Агиделиа, дотакнута вам је пажња, захваљујем се за предивне чланке! Подигао сам се на труљену кожу, навикнуо на спаљивање, а онда не знам... сушену кожу и систем костију, витамин Д је нижи, од 78-годишње свекрве! Жене, бојите се западних иновација!

  Верујем да морате са психијатром проверити дисморфофобију, јер имате сличне симптоме, а овај поремећај је веома опасан.