Комедогени састојци у козметици: све је врло компликовано и веома индивидуално

Понекад ме људи питају за савет о избору производа за проблематичну кожу. Неко је чак помогао и мојим препорукама. Морам рећи да уопште нисам стручњак за акне. Моја кожа је танка, лагана и често суха, а проблеми са акни никад нису били познати мени. Али претпостављам каква је главобоља ова кожна болест за жене. Постојао је период када сам имала хормонске лезије на бради. Јасно једном месечно. Уз озбиљно прилагођавање у исхрани, досадан осип је престао да мучи.

Зашто то радим? Нешто познавање формулација и састојака, наравно, помаже ми да разумем мало о различитим козметичким темама. Али у таквим случајевима као третман акни, све је прилично тешко, па хоћу да користим материјал стручњака. Наиме, Целестина Брозхек, творац бренда МОСС, који је недавно написао одличан пост на овој теми. Целестин је упознат са акни. Као што сам схватила, имала је врло озбиљну форму, чије се сећање остаје на лицу у облику ожиљака.

Њена козметичка марка МОСС Целестина у потпуности посвећена решавању проблема комбиноване и акнетске коже. Након тешког периода, Целестине је одлучио да се врати на активност и сада се припрема за пуштање нових алата у нови дизајн. Добре вести за љубитеље Хеалинг Дев: Серум ће бити поново пуштен, али ближи крајем године. Активност творца, на срећу, проширио се на блог, а тамо можете наћи пуно писмених чланака. Они који говоре енглески могу одмах да оду на блог МОСС и прочитају чланак на енглеском. За остало, моја верзија материјала Целестине.

Шта је комедогено

Овај појам је лако дефинисати, али у пракси је све тешко. Уобичајено комедогени састојак значи да заглачи поре. Увек се не дешава брзо. Догађа се да већ месецима можете користити алат са овим састојком све док проблем пригушења поре не постане видљив. Такође је изузетно важно разумјети суштину питања: индивидуална хемија коже може одредити степен комедогености једног или другог састојка. Према томе, манифестације свих људи могу бити различите.

1. Ако је формула агенса или састојака комедогена, онда једна особа не може имати реакције, а друга ће примити блокиране поре за само неколико недеља. Неки људи су осетљиви на комедогене састојке из разних разлога. Ово се односи на оне који имају тенденцију формирања акни. За некога, запаљење произлази из алги или кокосовог уља, док други добро узимају. Више о томе у параграфу 6 и 7 доле.

2. Чак и они састојци који се обично не сматрају комедогеним, могу постати због јединствене хемије коже одређене особе.

3. Себум по себи има неку комедогеност, посебно када особа има предиспозицију за стварање акни. Ови људи често имају абнормално лепљиве себум. Ако у присуству тенденције за акне да избјегне сва могућа комедогена средства, онда ипак не гарантује заштиту од појаве комедона.

4. Не постоје тачни начини да направите комедогени тест. Испитивање, често се помиње, се врши на ушима за зец када се састојци примењују на унутрашње ухо животиње. Након неколико недеља, фоликуларна кератоза (процес који је стимулисан комедогеним састојцима и који узрокује запушавање поре) прегледава се и визуелно и са микроскопом. Међутим, остаје питање да ли је зец зице добар модел за све врсте коже са акни. Највероватније, није. У најмању руку такво испитивање не узима у обзир индивидуалне карактеристике параграфа 1.

5. Упркос свим листама, ходајући по интернету, истина је да нема тачне листе комедогених састојака. Између различитих листа можете наћи доста неслагања. На једној листи постоје неки састојци, у другом нема их. И исти састојак може имати различите оцене на комедогени скали у зависности од листе.

6. Формула је од велике важности. Штавише, формула није само збир различитих састојака. То је комбинација састојака који могу учинити комедогени састојак некомедогеном и обрнуто. Исто важи и за проценат: комедогени састојак, који се користи у малим количинама, може бити безопасан и не изазива упале. Очигледно је, за неке састојке, концентрација у формули је важнија од других.

7. Метода којом је састојак добијен и обрађен такође је важан и може драстично утицати на његову комедогеност. Ради се о рафинисању, хидрогенацији или фракционирању. Извор, квалитет и чистоћа сировина имају једнако важну улогу. Ово је нарочито важно за биљна уља и бутере. Наравно, ове варијабле се не могу одредити једноставним читањем листе састојака (напомена: о томе сам мало размишљала кад сам упоређивала средства из различитих категорија цијена).

8. Концепт комедогености уопште није регулисан. Администрација ФДА САД-а, која регулише америчку тржиште хране и лекова, дефинира комедогени састојак као ону која обрушава поре. Међутим, не дефинише списак састојака који треба искључити када је производ означен као некомедогени. Према томе, свака компанија која тврди да је њихов производ некомедогени не крши захтеве ФДА. Осим тога, у овом случају не постоје стандардни тестови и посматрачке групе које би откриле злоупотребе овог појма.

Од себе додат ћу неколико поена поред тога што је Целестин назначио.

9. Неки погрешно вјерују да само производи за негу могу имати комедогене особине. Ово је велика заблуда. Опасност може бити сакривена у темељима, па чак и минералним прахом. Нарочито проверите средства за надокнаду за присуство таквих састојака бизмут оксихлорида (бизмут оксихлорид) и бор нитриде (Борон нитриде).

10. Ако неко лице има комедогене особине, то не значи да се не може користити за врат, деколте и друге делове тела.

Неки састојци више

Кокосово уље

Због чињенице да се користе различите сировине (суви или свежи кокосови оружје), постоји пуно забуне са кокосовим уљем, а постоје и различите врсте уља (нерафинисани, рафинирани, фракциони). Дјеломично кокосово уље није комедогено! Масне киселине са дугим ланцем су уклоњене и постаје танко и лагано. Ако говоримо о рафинираном и нерафинисаном уљу, најчешће људи имају проблема са рафинираним кокосовим уљем. Генерално, проценат нафте игра улогу, а не његово присуство.

Изопропил миристат (изопропил миристат)

Овај састојак је увек комедоген. Није чак ни важно у којој се концентрацији користи.

Третиноин (Ретин-А)

Према Целестину, најчешће прописана контрола акни од стране лекара је само комедогена. Због својих својстава, ретинол изазива иритацију коже, али овај ефекат избледи због исте креме која садржи ретинол. Након укидања Третиноина, стање коже најчешће се погоршава, присиљавајући особу да се врати на медицинске припреме за лечење проблема.

Цетеарил алкохол (цетеарил алкохол)

Ово није уобичајени алкохол који узрокује суху кожу, већ једну од сорти масних алкохола (напомена: овде сам говорио о алкохолима у козметици). Цетеарил алкохол је двосмислен. Сам по себи нема проблема, али у комбинацији са другим састојцима (на пример, са Цетеаретх-20), он одмах постаје веома комедоген. Овај масни алкохол је тешко избјећи јер се широко користи у емулгаторима.

Списак комедогених компоненти

Могуће је избацити акне за 3 дана! После тога ће нестати заувек!

Списак испод садржи комедогене компоненте које не смеју бити укључене у састав за прање и хидратацију коже лица. Компоненте су распоређене у опадајућем редоследу опасности.

Обавезно погледајте састав фондова и пажљиво га проучите. Ако су опасни састојци на почетку састава производа, никада га не узимајте. Међутим, ако је неки од ових састојака на крају производа, то значи да произвођачи могу да га укључе у веома мале количине, а производ и даље може бити сигуран за употребу.

Ни у ком случају не користите водоник пероксид на опасности овог агенса одвојено.

Најбоље је изабрати производе у којима нема таквих састојака.

Комедогене компоненте у козметици

Нису сви људи који пате од акни знају да козметика доприноси и погоршању ситуације на лицу. Чињеница је да многи од њих садрже комедогене компоненте које могу загушити поре и изазвати појаву упале. Употреба такве козметике за негу коже или маскирање акни може значајно погоршати ток акни и ометати опоравак.

Шта је комедогено

Под комедогеностом се односи на способност коже да изазове појављивање комедона. Ове формације нису ништа друго до запушене поре, са уласком бактерија у које се развијају бубуљице.

Међутим, концепт комедогености је условљен, јер један и исти козметички производ може имати потпуно различите ефекте на кожу различитих људи.

У седамдесетим двадесетим веку на кожи зеца је спроведен експеримент, за који је коришћена 100% концентрација козметичких састојака. Касније је утврђено да добијени подаци не могу показати ефекат супстанци на људску кожу. Даљи слични експерименти нису спроведени.

До данас, нема поузданих података из студија које би доказале да козметика може изазвати акне. Истовремено, нема консензуса у вези са листом комедогених компоненти.

Механизам којим се комедогене компоненте затварају поре још није јасно.

Верује се да је то због формирања непропусног филма који не дозвољава кожи да "удише".

Повећане манифестације акни могу се повезати са надражујућим дејством одређених супстанци које могу активирати процес саливације и кератинизације. Поред тога, комедогене супстанце могу пореметити подјелу епидермалних ћелија које постављају канале лојних жлезда. Према овој теорији, лекови који продиру дубоко у кожу имају већи степен комедогености.

Које компоненте треба бити опрезне

Комедогеним супстанцама у козметици укључују следеће компоненте:

• рафинисани нафтни производи су минерална уља, петролатум, парафин, масни алкохоли и киселине. Често су навикли на стварање стабилне емулзије, али су у стању да омотаче кожу прилично густим филмом. Упркос томе, нафтни производи ријетко узрокују иритацију и могу бити корисни и за суху кожу која је склона;

• силикони - такве супстанце се често укључују у састав тонских средстава и база за шминкање, јер омогућавају добро распоређивање на површини коже. Степен њиховог комедогености је упитан, пошто су многи силикони прилично нестабилни и порозни састојци који још увек омогућавају поре "дишу";

За лечење акни, акне, акне, митесера и других кожних болести изазвала је непријатно године, болести гастроинтестиналног тракта, наследних фактора, стресним условима и другим факторима, многи наши читаоци су успешно користили метод Елена Малсхевои. Након што смо прочитали и пажљиво проучили ову методу, одлучили смо да вам то понудимо.

• емолијенти, емулгатори, средства за згушњавање - компоненте као што су ланолин, миристати, триглицериди могу користити суху кожу, али изазивају појаву нових бубуљица међу власницима масних врста коже;

• црвени пигменти - део су роуге, бронзера и иритације на осјетљивој кожи;

• Производи за негу косе - ако ваша коса често додирне ваше лице, обратите пажњу на њихове производе за његу, који такође могу направити непропусни филм када дође до контакта са кожом.

Како одабрати безбедну козметику

Да бисте помогли кожи и убрзали опоравак од акни, обратите пажњу на састав козметике. Важно је избјегавати компоненте са високом комедогеношћу, али треба запамтити да су све реакције индивидуалне и често се одговарајуће средство може одабрати само пробним и грешкама.

Борба против акни

Узроци акни

Врсте акни

Прочитајте такође

Ретиноиди

Врсте ретиноида
Прочитајте такође

Еие Царе

Производи за раст трепавица

Простагландини за раст дугих трепавица

Лист простагландина

Разблажите производе за раст трепавица према састојцима.

Прочитајте такође

Анти-агинг (против старења)

Како се бавити акнама (акне, акне, комедони)

Узроци акни (акне, црне главе, комедони)

Поре блокирање комедогеним козметичким производима и акни (акне, црне главе, комедони)

Неограничени број козметичких препарата (укључујући и анти-акне) садржи састојке који обрушавају поре коже и / или стварају или још више интензивирају постојећу иритацију, само погоршавајући стање коже. Маскирне акне са козметичким препаратима још више погоршавају ток акни. Такозвана комедогена козметика (тј. Запушавање поре и промовисање појављивања акни) често укључују различите креме, прах, лосионе, руменило и сл.

Да ли је некомедогени (нон цомедогениц или нон-ацнегениц) означавајући други козметички мит?

При куповини производа за негу коже који су склони на акне и производе за шминкање, многи се ослањају на ријечи "нон цомедогениц", "не затеже поре" (нон цомедогениц) и "не узрокују акне" ("не-ацнегениц"). Овакав натпис се често налази у производима који су базирани на води (на бази воде) или не садрже уље уља у свом саставу. Међутим, ознаке на бази воде и без нафте нису синоним за некомедогене или не-акнегенске козметике.

Мит који хидратантни агенси за нормалну и суву кожу апсолутно нису погодни за комбиновану и масну кожу, већ су се у нашем уму укоријенили, а само гелови и течности, неопходно без масноћа (без уља), могу послужити као добављачи влаге за масну кожу. Често, фраза без нафте узрокује лоше власнике масне коже и повећава поре за куповину козметике, што заправо још више погорјава поре.

Могу ли се ослонити на такав натпис? Не! Фраза "не загуши поре" ("некомедогена") и "не узрокује појаву акни" ("неакнегени") - скуп бесмислених речи, козметичка индустрија користи да значи мање вероватноће акни. Оваква етикета на етикети може имати апсолутно било какво средство, јер у козметичкој индустрији не постоји јединствени стандард за додељивање производа категорији некомедогених производа, јер не постоји класификација за давање такве етикете. Ово је само још један козметички мит о акни.

У козметичкој индустрији се користи више од 50.000 различитих састојака, а ни један козметички производ се не може сматрати сто постотком некомедогеним (не заобљуба поре), јер свака кожа реагује различито на сваки састојак.

Може ли козметика узроковати акне?

Комедогеност је карактеристична за козметику која одређује њихову способност да изазове стварање комедона, односно на један или други начин загађују и залеже пореове коже. Комедогеност истог лека може бити различита за различите људе, под различитим околностима и условима коришћења козметике. Због овога, немогуће је са сигурношћу рећи да ће лек који се зове комедогени за једну особу исто тако штетан за другог.

Према Паули Бегоун, не постоје студије које показују да производи шминке или производи за његу коже узрокују акне (акне), а нема консензуса о томе који су козметички састојци проблематични. Крајем седамдесетих година студија је спроведена на кожи зеца користећи 100% концентрације козметичких састојака да би се утврдило да ли су узроци акни. Ова студија никада није поновљена и сматрана је корисном и важном, јер је касније установљено да ова студија нема никакве везе са начином на који жене примењују шминку или користе производе за негу коже.

Не постоји косненсуса у погледу механизма комедогених козметичких састојака. Постоји верзија да неки састојци обрушавају поре, стварају филм за омотање који не дозвољава кожи да "удише". Такође, појављивање комедона може бити резултат реакције ове врсте коже са било којим иритантним састојцима садржаним у производу (и као резултат - повећане секреције себума и кератинизације које доводе до блокирања поре). А трећа верзија комедогена супстанце утичу на структуру канала облоге (епитела), ометају нормалан процес десквамације, у овој верзији формирања филм на кожи је ирелевантно. Истовремено, супстанци са сличном структуром, више је комедогено онај који продире у кожу боље.

Комедогеност (зачепљење кожних поре) козметичких састојака је чисто индивидуална појава!

Ипак, чињеница је чињеница и жене имају акне након употребе неких производа за негу коже.

Не постоји списак комедогених састојака!

Међутим, за различите жене, потпуно различити козметички састојци ће бити комедогени. Састојци су изузетно корисни за једну жену, а за другог ће бити опасан комедоген. Због тога поуздана листа комедогених састојака, на којима се можете ослонити 100%, једноставно не постоји и не може постојати.

Паула Бегун потврђује ову чињеницу: "На жалост, нема медицинских истраживања или информација из козметичке индустрије да би вам помогли и водили вас у правом смјеру."

Немојте журити да баците крему, проналазећи га "комедогеним састојцима"!

Свака листа комедогених састојака козметике може бити само теоретска и не би требало да се ослањате на њега без провере ваше индивидуалне реакције. Свака жена има своју листу "комедогених састојака"!

Многи састојци који теоретски могу загушити поре имају изузетне особине и изузетно су корисни за кожу, тако да их не треба искључити "за сваки случај." Не постоји ништа више од експериментисања да бисте сазнали шта је узрок акни у вашем случају.

Који састојци козметике су најчешће комедогени (порцулане поре)?

Емулгатори, згушњивачи, емолијенти

Власници масну кожу статистички више шанси да се жале комедогена емулгатори, средства за згушњавање (као што су триглицериди / триглицерида, миристатес / миристатес и палмитате / палмитате) и емолијенаса (уља, ланолин и његови деривати) које се налазе у кремама (посебно за суву негу коже). Међутим, такви састојци су корисни само за суву кожу.

Црвени пигменти

Ако је ваша кожа осетљива на црвене пигменте, избегавајте ружичасту и бронзу богату овим састојцима.

Производи од косе

Паула Руннер препоручује избегавање производа за косу и уређаја за косу који могу оставити непропусни, неизбрисив филм на површини, посебно ако ваша коса често додирује ваше лице. Када се переш под тушем, покушајте да спречите уклањање косе на кожи лица.

Производи за рафинисање нафте (минерално уље, млечни уље, итд.)

Много дискусије врши на производима прераде нафте (петролеј): Васелине (петролатума), парафин, минерално уље (минерално уље), масне киселине и масне алкохоле, које се често користе у козметичким емулзијама као емулгатора и стабилизатора, без њих стабилна емулзија.

Минерално уље и млечни шећер у козметици су међу најсигурнијим састојцима, јер ретко узрокују иритантну реакцију на кожи. Да, у одређеној мјери су заобљени кожу заштитним слојем, али немојте га заробљати и не запечатити поре. (Извор: студија објављена у часопису Цосметиц Дерматологи, 2005) Штавише, минерална уља и вазелини су ефикасни у лечењу рана и налазе се међу најбољим хидратантима.

Негативан однос према минералном нафту такође подстиче рекламна тактика козметичких компанија које дистрибуирају информације о лошем квалитету нечистог или слабо очишћеног минералног уља који се користи у козметичким производима. Минерално уље се користи у производима за негу коже сертификат као УСП (САД фармакопеја) или БП (Бритисх фармакопеја), ове врсте минералних уља су безбедни, не иритира на кожу, и обрнуто охрабрујуће. (Извор: хттп://ввв.цосметицсцоп.цом/цосметиц-ингредиент-дицтионари/дефинитион/963/минерал-оил.аспк).

Силикони

Силикони су још једна екстремно контроверзна група. Њихова висока течност и брза дистрибуција на кожи и коси чине их одличним компонентама козметике. У тонским кремама увек садрже силиконе, а без њих они много погоршавају своје задатке. Производи за негу косе обично садрже смешу диметикона и цикло-метикона.

Паула Руннер се не слаже са тврдњама да силикони погоршавају акне, јер нису потврђене ни у једној студији нити у клиничком испитивању да би потврдили да силикони могу изазвати иритацију коже или филм који они стварају, узрокује да кожа "гаси". Према Паулу, готово све ове изјаве су митови или се заснивају на анекдотским доказима, што није најбољи начин за одређивање ефикасности козметичких састојака.

Паула Бегун верује да молекуларна својства силикона (великих молекула са великим размаком између молекула) омогућавају да буду порозни и истовремено отпорни (отпорни) на ваздух. Павле указује на размишљање о силикона као материјални порозна чај торбу кад га скувати - све антиоксидативна својства чаја су пуштени (силиконе остају на површини, а хранљиве материје продиру у кожу, кожа дише кроз поре). Поред силиконе су нестабилне (брзе испарава супстанце) супстанце, што значи да им је првобитно вискозна текстура испарава без продиру у поре (где се формира акне) остављајући само дисање заштитну баријеру на кожи. (Извор: хттп://ввв.цосметицсцоп.цом/цосметиц-ингредиент-дицтионари/дефинитион/1345/силицоне.аспк)

Како одабрати козметику која не загуши поре?

Оно што је важно није чињеница присуства одређених комедогена у креми, већ њихов број. Ако су на крају листе састојака, то јест, њихов садржај је врло мали, мали и проблем. Ако стоје на првом, другом или трећем месту - ризик се повећава. Међутим, запамтите да не можете бити сигурни у комедогеност неког козметичког састојка без препознавања личног одговора своје коже на њега.

Миристил миристат

Никада нисам пробао чврсте шампоне, чинило ми се да ће након њих коса постати толико снажна као сунђер. Тешко да могу да замислим како их применити. Али све се испоставило много лакше, па мање размишљајте, више радите Вежба - наша. прочитајте даље

Поздрав свима! Морате се побринути за косу. Девојка може носити лијепу хаљину, направити лепу шминку, али неуредна коса неће довршити слику и ствараће неуредан изглед. Ништа не чини девојку као да живи, здрава. прочитајте даље

Очаравајући осмех одмах има људе једни другима. Али шта да уради тако да је увек остала лепа? Прво правило здравих зуба је добра и темељна хигијена. Ох, каква врста зубних паса на полицама. прочитајте даље

Комедогена козметика

Комедогени састојци у козметици су екстензивна класа састојака или производа који заглаве поре коже.

Комедогена козметика, комедогене компоненте у козметици - вероватно сте чули ове услове. А ако пате од акни, једноставно морате да знате све о овим алатима!

Цомедогениц цосметицс: шта је то?

Комедогене козметике су производи који изазивају стварање комедона. Комедогене компоненте у козметици су екстензивне групе састојака или производа који имају тенденцију да блокирају поре и промовишу стварање комедона или изазивају развој симптома акни.

Комедони, тврди "утикачи" који се формирају од вишка себума у ​​поре, блокирају поре у кожи и стварају предуслове за развој акни. Стога се сматра да је елиминација комедогених компонената из производа за негу прва линија спречавања акни.

За кога су комедогене компоненте опасне у козметици

Како се акне развијају? Ако је људска кожа генетски "програмирана" за прекомерну синтезу себума, пореове коже са неправилним негом брзо постају замашене, а на његовој површини се појављују такозвани бели главе. Са неадекватним чишћењем, они постају црни - заправо се пуно загађујућих материја одлажу из ваздуха на кожу. У таквим нехигијенским условима, бактерије које изазивају акне мултиплицирају се непроверено - и као резултат, на лицу се појављују пурлурне упалне акне. Али ако искључимо само једну везу из овог патолошког ланца - комедогене козметике - вероватноћа очувања чистог лица ће порасти поруџбина!

Међутим, чак и ако не трпите од акни и није предиспониран на ову болест, комоде који су опседнути ваш нос или целу Т зону - бело или "прљаво" црно - неће ни на који начин улепшати ваш изглед. Избегавајте комедогене састојке се препоручује чак и за људе који не трпе акне, нарочито за људе са мастним или мјешовитим типом коже, у којима су пореови такође склони блокирању мјешавине себума и загађивања животне средине. Ако игноришете ове препоруке, случај мастне или мјешовите коже може се лако претворити у досадан проблем под називом "акне".

Важно је запамтити

Веома је тешко да медицински стручњаци класификују састојке који узрокују комедоне. Чињеница је да супстанца која може загушити поре коже и довести до стварања акни код једне особе не може ни на који начин утицати на кожу другог. Међутим, идентификовани су неки састојци који показују већу и укупну комедогеност од других. Уколико болујете од масне или склоне коже, када купујете производе за његу, уверите се да не прелазите ове супстанце.

Листа комедогених компоненти у козметици

Списак испод наводи компоненте које су подељене у три групе према степену комедогености - од високог до нижег. То јест, у првој групи су назначене најкомедемијске козметичке компоненте, у трећем - најмање. Такође пружамо и погодност њихових међународних имена.

 • Бутил стеарат (купатил стеарат)
 • Вхеатграсс глицерид (пшенични глицерид)
 • Глицерил стеарате (Глицерил стеарате СЕ)
 • Децил олеат
 • Изопропил једињења (изопропил изостеарат, изопропил миристат, изопропил палмитат, изостеарил неопентаноат)
 • Кокосово масло (кокосово маслац, какао путер)
 • Ланолин (ланолин, ацетиловани ланолин, ацетиловани ланолински алкохол)
 • Лауретх-4 (Лауретх-4)
 • Лауретх-23 (Лауретх-23)
 • Лауринска киселина (Лауринска киселина)
 • Минерално уље (минско уље)
 • Уље из јетре ајкула
 • Миристил једињење (Миристил миристате, Миристиц ацид, Миристил лацтате)
 • Олет-3 (Олетх-3)
 • Сојино уље
 • Стеарил хептаноат (стеарил хептаноат)
 • Стеаринска киселина (стеаринска киселина)
 • Цетеарил алкохол + цетеарел 20 (Цетеарил алкохол + цетеаретх 20)
 • ДЦ црвена # 30

Међутим, ако се неки од ових састојака налазе на паковању далеко испод, то значи да га је произвођач укључио у производ у врло малим количинама, тако да производ може бити сасвим сигуран у том погледу.

Некомедогена козметика

Иако некомедогени козметички производи неће помоћи у спречавању стварања акни узрокованих пропионским бактеријама, такви лекови су важни јер не доприносе запушавању поре - а ово је већ добра ствар у случају акни. Тражите храну која је описана као витка и лагана. Конзистентност алата треба да буде лагана, без вискозитета. Након наношења, производ треба брзо да се апсорбује у кожу и изгледа да се не замрзава на површини. Изаберите производе који садрже воду везујући и умирујуће састојке као што су хијалуронска киселина, витамин Е, алое вера итд.

Миристил Миристате

Миристил Миристате

ИНЦИ: Миристил Миристате
Изглед: беле плоче
Растворљивост: у уљима и другим липидима
Режим улаза: у фази уља у почетној фази припреме
Дозирање: до 5%
Складиштење: на собној температури, у добро затвореном посуду
Важи за: 11.19

Миристил миристат је естар формиран комбинацијом миристилног алкохола и миристинске киселине, која се у природи налази у масти и уља животињског и биљног порекла. То је бела или жућкаста воштана чврста супстанца, која се користи као средство за негу коже, средство за згушњавање, ко-емулгатор; побољшава тактилне особине производа, нарочито ако постоје филтери за заштиту од сунца у рецепту (цинк оксид или титаниум диоксид), побољшава структуру креме. Пружа угодну емулзију са меким додиром. Миристил миристат је одличан побољшач који подстиче дубље продирање активних супстанци у кожу (нарочито пептиде). Има ефекат матања на кожи, а емулзија чини сјајном.

По мом мишљењу, 2% миристил миристата је довољно да се добије лепа и пријатна крема. А ако је миристил алкохол одличан у косметици за косу, онда ће миристил миристат бити одлична компонента у производима лица и тела.

Миристил миристат врло добро са линијом Монтанов и Биопхилиц, у великој мјери побољшава и обогаћује емулзију.

Шта речи заправо значе на козметичким пакетима?

Конзистентни речник за превођење етикета на људски језик.

Хипоаллергениц (Хипоаллергениц)

Латински префикс "хипо" значи "испод нормалног". Дакле, обележен "антиалергијски" на кутији са кремом или кармин она каже да то значи, највероватније, неће изазвати алергију, али је апсолутна гаранција одсуства нежељених реакција организма не.

У хипоалергеној козметици обично покушајте да не користите састојке који иритирају осетљиву кожу или могу довести до погоршања дерматолошких болести. Међутим, реакција на једну или другу компоненту је индивидуална. Поред тога, хипоалергична козметика није регулисана стандардима, тако да остаје на савести произвођача.

Како сазнати о хипоалергеној козметици

Информације о хипоалергичности су такође одлична маркетиншка поткривења, тако да се обично изводе одмах под називом производа.

Коме је потребна хипоалергична козметика

Људи са каприцијалном и осјетљивом кожом и тенденцијом на алергије. Штавише, у таквој козметици обично нема сумњивих састојака, стога је присуство таквих средстава оправдано у било којој козметичкој кеси.

Некомедогени (некомедогени)

Они са проблематичном кожом су вероватно свјесни постојања комедогених компоненти у козметици. Ово су компоненте које заобљубе поре и изазивају акне и упале. Ово укључује нека природна и минерална уља, изопропил миристат, изопропил изостеарат и друге супстанце.

Некомедогена козметика најчешће укључују гелове на бази воде и лаке креме. Међутим, одговарајућа ознака не гарантује да након чишћења нећете добити још прљавих поре.

Како сазнати о не-комедијској козметици

Одговарајућа ознака се обично назива. Ако не, мораћете да извучете закључке о саставу средстава. Уколико постоји уља (Оил ор Буттер), Ацетилатед Ланолин (Ацетилатед Ланолин), изопропил Исостеарате (изопропил исостеарате), изопропил миристат (Изопропил Миристате), изопропил палмитат (изопропил палмитат), изостеарил изостеарат (изостеарил изостеарат), Лауретх-4 ( лаурет-4), миристил лактат (миристил лактат), миристил миристат (миристил миристат), октил палмитат (октил палмитат), октил стеарат (октил стеарат), олетх-3 (олетх-3), ПЕГ 16 Ланолин, пропилен гликол моностеарат (пропилен гликол моностеарат), stearil heptanoat (stearil heptanoat), онда ће највероватније бити комедогена.

Коме је потребна некомедогена козметика

Носиоци проблематичне коже, који реагују на запушене пореове на било који нови алат или спољашњи утицај.

Клинички суђења

Овај израз значи да је производ тестиран на безбедност и ефикасност у складу са строгим научним стандардима.

Обећава да крема смањује боре, и мастило траје 30% дуже популарне колеге, потврђене лабораторијским тестовима. Иако нико не може рећи са сигурношћу да су резултати ових студија су увек искрени и стражаре над интересима потрошача, са ознаком "клинички тестирана" на паковање често говори о високо квалитетне производе.

Како да знамо да ли су клиничка испитивања обављена

Детаљне информације о клиничким испитивањима можете пронаћи на веб локацији компаније или на информацијама убаците у пакет са алатом.

Коме је потребна клинички доказана козметика

Они који вјерују у науку и желе барем неке гаранције да ће ефекат обећан од стране произвођача бити из новца.

На основу потрошачког теста (потрошачки испит)

Реклама често садржи јаке изјаве попут "Овај шампон обима раст косе по 2 пута", које су праћене од стране тога у малим словима на дну екрана или страницу. "На основу теста потрошача" Више поштени произвођачи указују на то да 231 жене користе производ за две недеље и најизразитији раст обима косу 2 пута.

Тест потрошача - пружање робе корисницима на суђењу. Ово омогућава произвођачима да процијене потенцијални успјех алата и прикупљају повратне информације о томе. Резултати испитивања се заснивају на субјективној перцепцији производа, а не на доказима добијеним научним методама.

Како сазнати да ли је спроведен тест потрошача?

Ово је само маркетиншки подстрек, тако да је једва вредно тражити такве информације конкретно. Међутим, произвођач једноставно неће дозволити да то прође: ови подаци ће бити на рекламирању, на веб локацији, на амбалажи.

Коме је потребна козметика, прошао је тест потрошача

За оне који су зависни од оглашавања, јер информације о потрошачкој тести не говоре ништа о самој козметици. Са истим успехом можете прочитати прегледе о алату на Интернету. Међутим, ако на специјализованој веб локацији корисничке коментаре могу и даље тражити објективност, тада ће информације од произвођача увек бити корисне за њега.

Природно (природно)

Према већини европских сертификата, козметика се сматра природним ако се најмање 95% састојака састоји од природних сировина и само 5% се синтетизује у лабораторији. Неке компаније које цертифицирају производе, такође намећу захтеве за еколошки прихватљивим сировинама, одсуство ГМО састојака.

Међутим, не постоји јединствени стандард за процену природности козметике. Дакле, "природна" ознака на пакету може бити искључиво маркетиншки потез.

Како научити о природности козметике

Вриједно је тражити цертификацијски знак од стране специјализованих компанија: Ецоцерт, ЦосмеБио, БДИХ, Натруе.

Коме је потребна природна козметика

Они који су спремни не само да на етикети пронађу знак на природности, него да иду даље у своје истраживање. Нису сви синтетички састојци штетни, иначе се не би користили. И нису сви природни састојци корисни. На пример, многи од њих могу изазвати алергије. Због тога је пожељно бити добро упознат са својствима састојака и научити читати састав средстава.

Органски

Ова ознака стављена је на козметику, која се производи од компоненти које се расте без употребе ђубрива и других хемикалија или се сакупљају у дивљини. Употреба састојака добијених од мртвих животиња или у процесу дестилације сирове нафте је забрањена.

Иако нису све природне козметике органске, све органске козметике су природне. У својој производњи често се користе прилично алергене компоненте, на пример производи од пчела, стога није апсолутно сигурна.

Како сазнати да ли је органска козметика

Органска козметика су цертифицирана од стране Натруе, Ецо Цонтрол, НСФ, УСДА, Соил Ассоциатион. Означавање једног од њих на етикети означава усклађеност са стандардима у производњи средстава.

Коме је потребна органска козметика

Префињени љубитељи да потпуно разумеју композицију и насилне противнике употребе хемије.

Не садржи алкохол (без алкохола)

Алкохол у овом случају односи се на његове врсте ниске молекулске масе, на пример етанол. Ове компоненте имају ефекат сушења и могу довести до дехидрације, чак и масне коже. Власници суве и осетљиве коже треба још више пажљиво избегавати алкохол у козметици.

Када је ова Флаг "не садржи алкохол" не обухвата цетил, стеарил, ланолин и други алкохоли се користе као емулгатори или растварачи и немају тако штетно дејство на кожу као њихов колегом етил.

Како сазнати да постоји алкохол у козметици

Ако предњи део наљепнице није обележен без алкохола, требало би да проучите композицију. Треба упозорени компоненте као што је етанол (етанол), денатурисани алкохол (Денатуред Алцохол, СД Алцохол), етанол (етил алкохол), метанол (Метанол), изопропил алкохол (изопропил алкохол) и бензил алкохол (Бензил алкохол).

Коме је потребна козметика без алкохола

Власници каскадне, дехидриране и осушене коже.

Не садржи парабене (без парабена)

Парабене - естри п-хидроксибензоеве киселине је у широкој употреби као конзерванси. Неки научници верују да могу бити штетне парабене парабени и хуманог епидермалног фактора раста рецептор лиганд Цросс разговор у ћелијама карцинома дојке. здравље, иако већина расположивих података о токсичности ових компоненти добијених као резултат појединачних студија.

Због жестоке контроверзе око састојака, козметика са ознаком без парабена је популарна. Иако уместо парабена као конзерванса, могу се користити опасније компоненте.

Како сазнати да су парабени у козметици

Најбољи начин за идентификацију парабена јесте читање композиције. Ове компоненте ће бити скривене иза речи са завршним парабеном. Најопаснији су метилпарабен (метхилпарабен), етилпарабен (Етхилпарабен), бутилпарабен (Бутилпарабен) и пропилпарабен (пропилпарабен).

Коме је потребна козметика без парабена

Парабени се мало истражују, па је немогуће рећи сигурно о њиховој штети. Међутим, у многим земљама ограничен је садржај ових компоненти. У Русији је дозвољено О сигурности парфема и козметике. 0,4% парабена у козметичким производима и 0,8% - у мешавини естара. Ако имате времена и жеље да пронађете средства без ове компоненте, зашто их не потражите.

Без СЛС-а (без СЛС-а)

Натријум лаурил сулфат (натријум-лаурил сулфат) се користи у козметичкој индустрији као компонента за чишћење и пјењење. То није опасно за људе, али са продуженим контактом са кожом може изазвати сувоћу и иритацију. Стога се користи само за прање производа: пене, гелови за прање, шампони. У случају осетљиве коже препоручује се да се не користе СЛС производи.

Како сазнати да је СЛС у козметици

Натријум лаурил сулфат се често налази на врху листе.

Коме је потребна козметика без СЛС-а

Људи са сувом и осјетљивом кожом. Боље је да претражују козметику са мање агресивним састојцима за чишћење.

Активне супстанце (активне састојке)

Такозване компоненте које значајно утичу на стање коже. Активни састојци укључују ретиноиде (структурне аналоге витамина А), витамин Ц, АХА, ПХА и друге киселине. Они се разликују по ефекту: неки одлепите, други задржавају влагу у кожи, као што је хијалуронска киселина.

Активност компоненте зависи од њене пХ вредности: што је ниже, агресивнији састојак утиче на кожу. Према томе, морате пажљиву пажњу посветити не само проценту састојка, већ и нивоу киселости.

Како сазнати о присуству активних састојака у козметици

Углавном се помињу у саставу козметичког производа, а њихов садржај као проценат може бити део назива.

Коме је потребна козметика са активним састојцима

Такве производе треба избегавати људи са дерматолошким проблемима. Остало је вредно предузимања мера предострожности: пратите упутства и немојте занемарити заштиту од сунца за лице.

Етерично уље

Етерично уље је испарљива течност са карактеристичним снажним мирисом, изолованим од биљног материјала. За разлику од конвенционалних уља, не оставља мастне мрље и брзо испарава. У косметологији се користи у комбинацији са основним носачем масти, на коме зависи од тога како компонента продире у кожу.

Етерична уља имају различита својства: антимикробна, антиинфламаторна, регенерирајућа. У чистој форми, могу изазвати иритацију или алергијске реакције. Постоји и индивидуална нетолеранција за ово или оно есенцијално уље.

Како сазнати о присуству есенцијалних уља у козметици

Ако је састав производа написан на руском, онда ће се појавити на есенцијалном уљу. На листи на енглеском, ова компонента ће се појавити као уље. Може се разликовати од не-есенцијалних уља по положају на листи (етерично уље ће бити назначено ближе крају) и од биљке из које је израђен (уколико то нису маслине, већ цветни латице, онда говоримо о есенцијалном уљу).

Коме је потребна козметика са есенцијалним уљима

Људи без склоности за алергије и љубави према специфичним мирисима етеричних уља, као и оних који верују у ароматерапију.

Миристил миристат у козметици

Производи за његу коже, Производи за негу косе, Производи за негу сунчања, Производи за личну негу, Детерџенти, Декоративна козметика

Миристил Миристате је природни етар Миристил Алцохол и Миристиц Ацид, који се налазе у природи. Користи се у козметичким производима као емулгатор и козметички уређај. Приликом наношења на кожу не оставља мастан осећај на кожи. Такође функционише као емулзиони појачивач (омогућава бољи процес) и загађивач.

у козметичкој индустрији је безбедан за људе, има природно порекло;

може изазвати благу иритацију са 100% концентрацијом

Комедогене супстанце у козметици

Прво су формирали тзв. Беле комедоне. Као прашина, мртве ћелије коже и слично улазе у поре, они постају црни. Даље, услови за упале могу се појавити у комедонима, а затим се појављују акне.

Комедогене супстанце су такве супстанце које могу изазвати стварање акни, запушавање поре или дјеловање као загађивач за себум, који је нормално течност и има слободно излазак.

Наравно, поставља се природно питање: да ли постоје такве супстанце у козметици, које често користимо, а ако их тамо имамо, да ли смо потпуно напуштени? Па, хајде да покушамо то схватити.

Одговор на прво питање биће позитиван. Комедогене супстанце су саставни део многих козметичких производа. Испод је листа ових супстанци, у опадајућем редоследу њихове способности да изазову акне (њихова међународна имена су наведена у заградама):

 • Вхеатграсс глицерид (пшенични глицерид)
 • Бутилстеарат (купатил стеарат)
 • Децил олеат
 • Глицерил стеарате (Глицерил стеарате СЕ)
 • Различити изопропил једињења (изостеарил неопентаноат, изопропил палмитат, изопропил миристат)
 • Кокосово масло
 • Ланолин (ланолин, ацетиловани ланолински алкохол, ацетиловани ланолин)
 • Лауретх-23 и -4 (Лауретх-23, Лауретх-4)
 • Лауринска киселина (Лауринска киселина)
 • Минерално уље (минско уље)
 • Уље из јетре ајкула
 • Мистристинска једињења (Миристил миристате, Миристил лацтате, Миристиц ацид)
 • Олет-3 (Олетх-3)
 • Сојино уље (сојино уље)
 • Стеаринска киселина (стеаринска киселина)
 • Стеарилхептаноат (стеарил хептаноат)
 • Цетеарил алкохол (Цетеарил алкохол)

Одговор на друго питање није толико јасан.

Прво, студије показују да супстанце које су комедогене за једну особу нису нужно такве за другу, чак и ако постоји предиспозиција.

Друго, често, горе наведене компоненте у саставу нису на првом месту, што значи да је њихов број мали и не можете се бојати појављивања акни, изазване од њих.

Они који питају "како може бити са комедогеним супстанцама?" Може савјетовати сљедеће.

Ако је ваша кожа склона настанку акни, требало би да се уздржите од употребе комедогене козметике, како не бисте погоршали свој проблем.

У другим случајевима, пошто је све овде прилично индивидуално, требало би мало да експериментишете, одбијајући неко време од одређеног производа како бисте разумели какву супстанцу утиче на вашу кожу.

Миристил Миристате

Миристил Миристате

ИНЦИ: Миристил Миристате
Изглед: беле плоче
Растворљивост: у уљима и другим липидима
Режим улаза: у фази уља у почетној фази припреме
Дозирање: до 5%
Складиштење: на собној температури, у добро затвореном посуду
Важи за: 11.19

Миристил миристат је естар формиран комбинацијом миристилног алкохола и миристинске киселине, која се у природи налази у масти и уља животињског и биљног порекла. То је бела или жућкаста воштана чврста супстанца, која се користи као средство за негу коже, средство за згушњавање, ко-емулгатор; побољшава тактилне особине производа, нарочито ако постоје филтери за заштиту од сунца у рецепту (цинк оксид или титаниум диоксид), побољшава структуру креме. Пружа угодну емулзију са меким додиром. Миристил миристат је одличан побољшач који подстиче дубље продирање активних супстанци у кожу (нарочито пептиде). Има ефекат матања на кожи, а емулзија чини сјајном.

По мом мишљењу, 2% миристил миристата је довољно да се добије лепа и пријатна крема. А ако је миристил алкохол одличан у косметици за косу, онда ће миристил миристат бити одлична компонента у производима лица и тела.

Миристил миристат врло добро са линијом Монтанов и Биопхилиц, у великој мјери побољшава и обогаћује емулзију.