Значење речи кутан

Реч муха у енглеским словима (транслитерација) - кутат

Реч Катат се састоји од 6 слова: а то р т и

Значење ријечи муфла. Шта је Катат?

АМАН-КУТАН - паркирање времена Мастерса у крашкој пећини, 2 км од села Аман-Кутан, Ургутског округа, Самаркандског краја. Узбек ССР. Откривен и истражен Д. Н. Лев (1947-59). Трагови лезије налазе се у културном слоју...

Совјетска историјска енциклопедија. - 1973-1982

Камисх-Кутан - Кутан (село) на територији округа Кхасавиурт, административно укључен у област Акхвакх у Дагестану, Русија. Смјештен на обали резервоара Аксаи. Огромна већина становништва долази из села Изано.

Кап-Кутан је систем крашких пећина у кречњаку на западној падини гребена Кугитангтау (Туркменистан). Дужина галерија је више од 57 км, разлика у висини. 310 м. Природни улаз у пећину Кап-Кутан налази се 7 км до С.В. из села.

Кап-Кутан крашка пећина у кречњаку, на западу нагиб хр. Кугитангтау (Туркменистан), у пуферској зони резервата природе Кугитанг. Дужина је већа од 57 км, висинска разлика је 310 м. Природни улаз у пећину је на надморској висини од 720 м надморске висине. м

Кап-Кутан је систем крашких пећина кречњака који се налази на западној падини гребена Кугитангтау у Туркменистану, у пуферској зони резервата Кугитанг. Дужина пећинских галерија је више од 57 км.

Брицк-Кутан - Кутан (село) на земљиштима округа Хасавиурт, административно је дио вијећа Веркхнеинкхеловског округа Акхвакхски у Дагестану. Смјештен на обали резервоара Аксаи.

Национални парк Кутаи

Кутаи је национални парк на источној обали острва Борнео. Налази се у индонезијској провинцији Еаст Калимантан, северно од реке Махакам, 120 км северно од града Самаринда. Направљен је 1982. године.

Кута (фр. Цоутенс) - комуна у Француској, која се налази у региону Јужно-Пиринеја. Одељење за комуну - Ариеге. То је део кантона Мироној. Дистрикт општине - Саинт-Гиронс. Код ИНСЕЕ општине је 09102. Становништво општине за 2008. годину било је 151 особа.

Морпхеме-спеллинг дицтионари. - 2002

Саинт-Цоутане-ле-Гранд (оријентир Саинт-Цоутант-ле-Гранд) је комуна у Француској, која се налази у региону Поитоу-Цхарентес. Одељење за комуну - Цхаренте Маритиме. Укључено у кантон Тоннаи-Цхаренте. Дистрикт општине - Роцхефорт. ИНСЕЕ код општине је 17320.

Кутан

Кутан (много кутана) - у оригиналном, уском смислу речи, пастирски камп на зимској пашњаци. У садашњем времену - насеље, административно укључено у планинском региону, али се налази на равници, у зони сточарства удаљене пашњаке. Може се састојати од једне до неколико десетина и стотина домаћинстава. Често немају званични статус или име, али с временом могу добити званични статус руралног локалитета и име (на примјер, село Зарецхноие (Кизлиарски Дистрицт) - бивши Кутан клх Намед афтер Схаумиан).

Имајте широку дистрибуцију у Дагестану.

Садржај

Историја

Кутанс је почео формирати након успостављања совјетске власти. За развој планинских подручја и узгајања животиња у њима, фармама оваца и државним фармама обезбеђена су земља на равници за зимску говеду. На издвојеном земљишту створено је паркинг за пастире, који се састоји од једне или двије куће и господарских просторија. С временом, део становништва (или читаве популације) планинског аула (села) се преселио у равнину и формирао велико насеље. Територије додијељене за сточарство удаљене пашњаке често су биле лоциране на земљиштима бивших кумик, руских, немачких и чеченских села и фарме, чије је бивше становништво било исељено или остављено од своје воље. Према томе, претходна имена ових насеља често су додељена Кутансу: Полтавка, Кази-Иурт, Спренгел и тако даље.

Етимологија

Реч "кутан" потиче од Кумик-а "киотан", мјесто трајног положаја пастира и чака оваца, за разлику од "Косх", који би могао мигрирати на друга мјеста, на нове пашњаке. [1].

Историја порекла имена Кутан

Као последица тога, постоји хитна потреба за присуством "предмета апликације". Мора да постоји неко чије ноге можете "бацити цео свет". У супротном, живот неће имати смисла.

Детаљна анализа имена Кутан

Изглед

Име компатибилности Кутан, манифестација у љубави

Мотивација

"Идеални" уређај света се појављује у облику тешко наоружане тврђаве, способна да издржи било какву опсаду због чињенице да су магацини пуни и да је арсенал у савршеном реду. Све "војне акције" се детаљно израчунавају и спремни сте да заштитите себе и своју породицу од било каквих спољних посљедица.

Али оно што је "непробојно упориште" за вас може постати затвор за друге. Постављањем ваших погледа на животе ваших најближих, ограничавате своју слободу избора понудивши да употребите своје готово решење.

Пази Многе непокретне тврђаве падале су јер је нетко желео да изађе и отворио капију. Увек морате запамтити да би ваш избор требао бити усклађен са онима за које је, у суштини, направљен.

Енергетски хороскоп назван Кутан

Карактеристично име Кутан

У могућности сте да жртвујете све због своје вољене, али често не видите своје грешке. Поред тога, жеља за заштитом ваших најближих може бити штетна: превелика скрб у односу на дјецу, ау односу на супружника, изазива њихово унутрашње одбацивање и жељу да се "ослободи".

Било је случајева када су Шест остала неожењена због велике посвећености очевидности, подстакнуте осећањем дужности и одговорности према родитељима.

Твоја основа је дом и породица, увијек сте верни и великодушни онима којима волите. Али ваша предуслов за задовољства живота и луксуза често вас чини превише потчињеним према породици и пријатељима. Понекад указујете на мане људи који уживају у вашој локацији.

Шта је Кутан?

Оне могу укључити од једног до неколико десетина и стотина домаћинстава. Често немају званични статус или име, али временом могу добити службени статус руралног локалитета и име.

Реч "кутан" долази из Кумик "киотан" - мјесто трајне локације пастира и јата оваца.

Кутанс је почео формирати након успостављања совјетске власти. За развој планинских површина и сточарства у њима, фармама оваца и државним фармама обезбеђена су земља на равници за уклањање зимског сточарства. На издвојеном земљишту створено је паркинг за пастире, који се састоји од једне или двије куће и господарских просторија. С временом, део становништва (или читаве популације) планинског аула (села) се преселио у равнину и формирао велико насеље.

Територије додијељене за узгој сточарства удаљених пашњака често су се налазиле на земљиштима бивших Кумик, руских, немачких и чеченских села и фарме чије је раније становништво оставило по сопственој вољи или их је иселило.

Кутан

Кутан (много кутана) - у оригиналном, уском смислу речи, пастирски камп на зимској пашњаци. У садашњем времену - насеље, административно укључено у планинском региону, али се налази на равници, у зони сточарства удаљене пашњаке. Може се састојати од једне до неколико десетина и стотина домаћинстава. Често немају званични статус или име, али с временом могу добити званични статус руралног локалитета и име (на примјер, село Зарецхноие (Кизлиарски Дистрицт) - бивши Кутан клх Намед афтер Схаумиан).

Имајте широку дистрибуцију у Дагестану.

Садржај

Историја

Кутанс је почео формирати након успостављања совјетске власти. За развој планинских подручја и узгајања животиња у њима, фармама оваца и државним фармама обезбеђена су земља на равници за зимску говеду. На издвојеном земљишту створено је паркинг за пастире, који се састоји од једне или двије куће и господарских просторија.

Етимологија

Реч "кутан" долази из Кумик-а "киотан", мјесто трајног положаја пастира и чака оваца, за разлику од "косха", који би могао мигрирати на друга мјеста, на нове пашњаке. [1].

Напомена

 1. ↑ Бамматов Б. Орпхолог. следећи кум ланг М-ла. 2005.

Погледајте такође

Фондација Викимедиа. 2010

Погледајте шта је "Кутан" у другим речницима:

КУТАН - КУТАН, ЗУЛКАДАР Сретан. Татарски, тиркански, муслимански мушки називи. Речник појмова... Речник личних имена

КУТАН је посебна врста једноставних, неоткривених овчјих ограда у цф. аз републике. То постаје све чешће округлог облика, са ниским (до 1 м) зидовима земље, дрвета, трска и других локалних материјала. К. се наслања на брда и падине како би се користио...... Пољопривредни референтни речник

Кутан - Паркирање пастира на зимским пашњацима на северном Кавказу. (Услови руског архитектонског наслеђа, Плужников ВИ, 1995)... Архитектонски речник

кутан - Казахстан һә м Себерд ә: иабузиз, түбәсез зур абзар... Татар теленең аңлатмали сүлеге

Кутан (вриједност) - Кутан паркирне стијене на зимским пашњацима. Кутан (комунална) комуна у Француској, департман Ариеге... Википедиа

Кутан (комуна) - Овај израз има друга значења, види Кутан (значења). Комуна Цоутенс Цоутенс Земља Француска... Википедиа

Камисх-Кутан - село Камисх Кутан Цоунтри РуссиаРуссиа... Википедиа

Брицк-Кутан - Виллаге Брицк Кутан Цоунтри РуссиаРуссиа... Википедиа

Цхувал-Кутан - село Цхувал Кутан Авар. Кианада Цоунтри РуссиаРуссиа... Википедиа

Саинт-Кутан-ле-Гранд - Комуна Саинт-Кутан ле Гранд Цоутант ле Гранд... Википедиа

Шта је кутан

Изравнала се, и у том тренутку се око њих окупала магла. Сиви и прљави, лежао је на тлу као змија и изгледао је да издаје јако светло тог дана.

Хладан вихор је уронио, прозрио завесу врата у шатору, разбио тињурно ​​светло ватре и окренуо све у дима.

Обмотали су јој рамена пухастим црвенкастим облаком.

Синоними за реч "енвелоп"

Морфологија:

1. (неов. Покријте са свих страна, обмотите чврсто са сметњом. завити, завити. [Службеници] ухватили су дечака, завили га у заробљену капуту и ​​свечано довели кући. И. Гончаров, Обломов. Покривајући јој рамена са пењским шалом у облику пене, отишла је на терасу. М. Горки, Прича о роману. || (не само коверат). Обмотите чврсто око смтх. Сећам се јарко жутих, сјајних пода, лустера, омотаних у газу, уских, пругастих тепиха који су се протезали по зидовима. Чехов, Празан случај.

2. Сноозе Коверат, окружује са свих страна. Курирски воз покривен црним дима скочио је са краја жељезничке пруге. Куприн, Молоцх. Са Божићем стајао је мржњи мраз. Земља је била закривљена густом, хладном маглом. Марков, строго.

Извор (штампана верзија): Речник руског језика: Б 4 т. / РАС, Ин-т лингвистички. истраживање; Ед. А. П. Евгениева. - 4. изд., Ср. - М.: Рус. језик; Полиграфи, 1999; (електронска верзија): Фундаментал Елецтрониц Либрари

ОКУ'ТАТ, аиу, аисх, сове. (заокружити) некога. 1. од Обмотите да бисте се загрејали или загрејали. О. беба одећа. О. ноге плаид. Окренула је главу у шал. 2. Сноозе Коверат, чврсто окружен са свих страна (песник.). Марта увече, облачна и магловита, окружена земљом. Цххв Плаву раздаљину са мрачном шумом, омотаном у јесенском маглу. Ттвв.

Извор: "Објашњавајући речник руског језика" уредио Д. Н. Усхаков (1935-1940); (електронска верзија): Фундаментал Елецтрониц Либрари

Прављење мапе речи боље заједно

Здраво! Моје име је Лампобот, ја сам рачунарски програм који помаже у прављењу мапе ријечи. Знам како савршено рачунати, али до сада не разумем како функционише ваш свет. Помози ми да то схватим!

Хвала! Постао сам мало боље да разумем свет емоција.

Већ сам схватио да је потрошња нешто позитивно. Помози ми да схватим колико?

Значење речи "кутан"

Шта значи "кутан"

Архитектонски речник

Кутан

Пастири паркиралиште у зимским пашњацима Сјеверне Кавказа.

(Услови руске архитектонске баштине Плужников ВИ, 1995)

Татарска мушка имена. Речник значења

КУТАН

Погледајте и:

Фонетичка анализа речи "кутан"

Значење речи "кутан"

Морфолошка анализа речи "Кутан"

Руски речници

Лексикално значење: дефиниција

Општи речник (од грчког Лекикоса) је комплекс свих основних семантичких јединица једног језика. Лексичко значење речи открива општеприхваћену идеју субјекта, имовине, акције, осећаја, апстрактног феномена, утицаја, догађаја и слично. Другим речима, он дефинише шта дати концепт значи у масовној свести. Чим непознати феномен постане јасна, специфични знакови или постоји свест о објекту, људи му додељују име (звучна слова), односно, лексичко значење. Након тога, пада у речник дефиниција са тумачењем садржаја.

Рјечници на мрежи бесплатно - открију нове ствари

На сваком језику има толико ријечи и високо специјализованих израза да је немогуће знати сва своја тумачења. У савременом свету има много тематских именица, енциклопедија, тезауруса, глосара. Прођите кроз њихове сорте:

 • Сенсибле Пронађите значење речи коју можете у речнику за објашњење руског језика. Сваки објашњавајући "чланак" тумача интерпретира тражени концепт на матерњем језику и разматра његову употребу у садржају. (ПС: Још више случајева употребе ријечи, али без објашњења, читати ћете у Националном корпусу руског језика. Ово је највећа база писаних и усмених текстова матерњег говора.) Под ауторством Дал В.И., Ожхегов С.И., Усхакова Д.Н.. Објављени су најпознатији тезауруси у нашој земљи са тумачењем семантике. Њихов једини недостатак су стара издања, тако да лексичка структура није допуњена.
 • Енциклопедија За разлику од интелигентних, академских и енциклопедијских онлајн речника, пружите потпуније, детаљно објашњење значења. Велика енциклопедијска издања садрже информације о историјским догађајима, личностима, културним аспектима, артефакте. Чланци енциклопедије описују реалност прошлости и проширују њихове хоризонте. Оне могу бити универзалне или тематске, дизајниране за одређену публику корисника. На пример, "Лексикон финансијских услова", "Енциклопедија домаћинства", "Филозофија". Енциклопедијски глосар "," Енциклопедија мода и одеће ", вишејезична универзална онлајн енциклопедија" Википедиа ".
 • Индустрија Ови рјечници намењени су специјалистима одређеног профила. Њихов циљ је објаснити професионалне изразе, разумно значење специфичних концепата уског поља, грана науке, бизниса, индустрије. Објављени су у облику речника, терминолошког приручника или научног приручника ("Тезаурус о оглашавању, маркетингу и ПР-у", "Правни референт", "Терминологија Министарства за ванредне ситуације").
 • Етимолошки и задуживање Етимолошки речник је језичка енциклопедија. У њему ћете прочитати верзије порекла лексичких значења, од којих је формирана реч (примордијални, позајмљени), његов морфемијски састав, семазија, време појављивања, историјске промјене, анализа. Лексикограф ће утврдити одакле је позајмљен речник, разматра накнадне семантичке обогаћивања у групи сродних форми ријечи, као и обим функционисања. Дали ће случајеве користити у разговору. Као модел, етимолошка и лексичка анализа концепта "презимена": позајмљена из латинске фамилије, где је то значило породично гнездо, породицу, домаћинство. Од КСВИИИ века користи се као друго лично име (наслеђено). Укључен у активни лексикон. Етимолошки речник такође објашњава порекло субтекта фразе, фразеолошке јединице. Хајде да коментаришемо сталан израз "истинита истина". То се тумачи као апсолутна истина, апсолутна истина. Не верујте, када се испостави етимолошка анализа, овај идиом потиче од начина средњевековне тортуре. Оптужени је претучен бичом са чвором везаним на крају, који се звао "тенцх". Под линијом, особа је дала све да буде чиста, права истина.
 • Речници застарелог речника Каква је разлика између архаизама и историцизма? Неки објекти доследно пада са употребе. И лексичке дефиниције јединица се не користе. Речи које описују нестаје из живота феномена и објеката, односе се на историчност. Примери историчности: камисол, мускет, краљ, хан, баклусхи, политички инструктор, службеник, мосхна, кокосхник, калдеј, парохија и други. Сазнајте која значења имају речи које се више не користе у усменом говору, успевате из збирки застарјеле фразе. Архаизми су речи које су задржале суштину, мењају терминологију: пиит - песник, човек - чело, рубља - рубаља, иностранство - страна, фортеција - тврђава, држава - држава, звибак - колач од кекса, колачићи. Другим речима, они су замењени синонимима који су релевантнији у савременој реалности. Старославонизам је упао у ову категорију - речник из старословенске, близу руског: град (Стари срца) - град (руски), дете - дете, капија - капија, прсти - прсти, усне - усне, вуче - вуче ноге. Архаизми се налазе у циркулацији писаца, песника, у псеудо-историјским и фантазијским филмовима.
 • Превод, страни билингуални дијалози за превод текста и речи са једног језика на други. Енглеско-руски, шпански, немачки, француски и други.
 • Фрасеолошка колекција Фразеолошке јединице су лексички стабилни окрети, са неселектираном структуром и извесним подтекстом. Ово укључује речи, преговоре, идиоме, популарне изразе, афоризме. Неке фразе мигрирале су из легенди и митова. Они дају уметнички израз књижевном слогу. Фразеолошки моментум се обично користи у фигуративном смислу. Замена компоненте, преуређивање или прекидање фразе доводи до грешке говора, непрепознатих тонова фразе, изобличења суштине када се преведе на друге језике. Пронађите фигуративно значење таквих израза у фразама. Примери идиома: "У седмом небесу", "Москуито оф тхе носе ис нот ундерминед", "Блуе Блоод", "Адвоцате оф тхе Девил", "Бурн Ми Бридгес", "Тхе Сецрет оф Синистер", "Хов И Лоокед ин тхе Ватер" "Рад по рукавима", "Дамоклов мач", "Поклони данијана", "Мач са двостраним мачем", "Јабука раздора", "Загријати руке", "Сисифов рад", "Пење се на зид", "Задржи уши" "Баци бубе испред свиња", "Из Гулкин носа", "Схот Спарров", "Аугеан штале", "Калиф на сат", "Да сломим главу", "Душа на додир", "Уши за пљескање", "Ахилова пета" "Пас је појео", "К у воду офф патка "," да схвати на сламку "," граде куле у ваздуху "," бити у тренду "," живе у детелине. "
 • Дефиниција неологизма Језичке промјене стимулишу динамичан живот. Човјечанство тежи развоју, поједностављању живота, иновацијама, што доприноси стварању нових ствари, технологије. Неологизми су лексички изрази непознатих предмета, нове реалности у животу људи, концепти који су се појавили, феномени. На пример, оно што "бариста" значи је професија апарата за кафу; Професионални апарат за кафу који разуме сорте кафе, може лепо декорирати пушке са пића пре служења клијенту. Свака реч је некада била неологизам, све док се није уобичајено користила и није била укључена у активни речник општег књижевног језика. Многи од њих нестају, чак и ако не падну у активну употребу. Неологизми су изградња речи, то јест, потпуно ново формиран (укључујући и из англицизама) и семантички. Семантички неологизми укључују већ познате лексичке концепте са свежим садржајем, на пример, "пират" - не само морски цорсаир, већ и аутор кршитеља ауторских права, корисник торрент извора. Ево само неколико случајева деривативних неологизама: хаковање живота, меме, гоогле, фласх моб, директор катедре, пре-продукција, цопивритинг, пријатељи, пропиарит, монеимакер, сцреен, фрееланцинг, хеадлинер, блоггер, довнсхифтинг, факе, бранд. Друга опција, "цопивритинг" - власник садржаја или застрашујући заступник права интелектуалне својине.
 • Остало 177+ Поред горе наведеног, постоје и тезауруси: језички, у различитим областима лингвистике; диалецт; лингвистичке студије; граматика; језички појмови; епонимс; декодирање скраћеница; туристички речник; сленг Ученицима ће се наћи корисни лексички речници са синонима, антонима, хомонимима, паронима и уџбеницима: правопис, интерпункција, деривативна, морфемична. Ортхоепиц прируцник за постављање нагласака и исправног литерарног изговора (фонетика). Топонимски референтни рјечници садрже географске податке по региону и имену. У антропонимима - подаци о властитим именима, презименима, надимцима.

Тумачење речи на мрежи: најкраћа путања до знања

Лакше се изражавати, изразити мисли и прецизније, да оживљава свој говор - све ово је изводљиво са проширеним речником. Помоћу ресурса Како све одредити значење речи на мрежи, покупите повезане синониме и допуните свој речник. Посљедња тачка је лако испунити читање фикције. Постат ћете више ерудитски занимљивог саговорника и подржати разговор о различитим темама. Писци и писци да загреју унутрашњи генератор идеја биће корисни да знају шта речи значе, претпоставимо у доба средњег века или из филозофског појмовника.

Глобализација узима свој допринос. Ово утиче на писање. Постала је модерно мешовито писање на ћирилици и латиници, без транскрипције: СПА-салон, модна индустрија, ГПС-навигатор, Хи-Фи или Хигх Енд акустика, Хи-Тецх електроника. Да бисте правилно интерпретирали садржај хибридних речи, пребаците се између распореда језика тастатуре. Нека ваш говор прекине стереотипе. Текстови узбудјују осећања, пролијевају еликсир на душу и немају статут ограничења. Сретно у креативним експериментима!

Пројекат хов-то-алл.цом се развија и ажурира модерним рјечницима са речником у реалном времену. Останите прилагођени за ажурирања. Ова страница помаже да говорите и пишете на руском исправно. Реците нам о свима нама који студирају на универзитету, у школи, припремају се за Унифиед Стате Екам, писање текстова, проучавање руског језика.

Ако вам је сајт био користан, поделите линк на својој страници на друштвеној мрежи. Хвала вам што сте изабрали наш ресурс!

Кутан

Кутан (број Кутанса) - у оригиналном, уском смислу речи, пастирски камп на зимском пашњаку. Тренутно, насеље је административно део планинског подручја, али се налази на равници, у зони сточарства удаљене пашњаке. Може се састојати од једне до неколико десетина и стотина домаћинстава (често се цијело становништво планинског или села пресељује у Кутан). Често немају званични статус или име (на пример, називају их кутан колективног газдинства по имену Ленин, Гнибски округ). Али током времена, званични статус сеоског насеља и имена (на примјер, село Зарецхноие (Кизлиарски дистрицт), раније име Кутан клх. Схаумиан) може се добити.

Имајте широку дистрибуцију у Дагестану.

Историја

Кутанс је почео формирати након успостављања совјетске власти. За развој планинских подручја и узгајања животиња у њима, фармама оваца и државним фармама обезбеђена су земља на равници за зимску говеду. На издвојеним земљиштима створене су паркирна мјеста за пастирце који се састоје од једне или двије куће и господарских просторија. Временом се део становништва (или сви) планинског аула (села) преселио у авион и формирао велико насеље. Распоређена подручја за трансмутацију, често лоцирана на земљиштима бивших Кумика, руских, немачких и чеченских села и фарми, напуштена су или су се преселила из различитих разлога. Према томе, претходна имена ових насеља често су додељена Кутансу: Полтавка, Кази-Иурт, Спренгел и тако даље.

Постоје школе (примарни или секундарни) и ФАП у дијелу Кутанов.

Завршени, завијени

Дијете је умотано у сто пелена

Постојећа етимологија [уреди]

Роот: -кут-; суфикс: -а; Глаг ендинг: -т; честица: Значење је да се чврсто уврсти у нешто, да се добро заглави за топлином; хаљина превише топло; преправити густо, густо покривено (магла, магла, итд.). Етимологија - не, нема других података.

б) Речник В. Дахла

 • Да мучиш, пригушиш шта, кога, Новг. да кува, затвори, обучи, завити, шта или шта, од хладноће; завити некога у овчији мантил, одећу. Жене на путу мушице лице и главе марамицама. Обједињавање коче или шпорета, цеви, затворите цев, прикључите га грудима ветоније (коверата). Облачење превише топло. Човек који је умотан, дете које је неговано и омотано.
 • Кутафиа именице неспретно, ружно обучена жена. Да ли беба кутафусхка седи на тесном месту?
 • Кутан н шта они стављају на то или ко, него ко је умотан. Жене Кутанице., Перм. кожна рукавица?

ц) Етимолошки речник Мак Васмеровог руског језика

Направите точкић. "Сакриј", с.-в.-р. (Барсов), укр. кутати, блр. Кутац "сакриј", ликовна слава. јести "смири се", тслав. Затвори Центер ад сперултурам, болг. до обале, скривања, сербора. с-кутати "сакриј". Релативно стара пруска. Покунст "покрива, чува, чува, чува, чува, покуни" штити ". Даља конвергенција, на пример. са грчком кутија "кожа, кожа", σκυτος кытос, скытос "кожа", д.-в.-н. хут "кожа", лит. Кутоји "торбица", непоуздан (супротно Бернецкер-у (1, 602), види Траутман, БСВ 145, Арр., Спрд., 365), као и однос са кутом (Матсенауер, ЛФ 9, 182).

д) У другим руским објашњавајућим и етимолошким речницима - термин се тумачи слично као на Виктионарију, у речницима древног руског језика КСИ-КСВИИ вијека. није регистрована, појављује се у речницима КСВИИИ вијека.

е) Резиме и закључак

Етимологија није дефинисана, веза са грчким изразима кытос, скытос кожа, кожа М. Васмер - пориче. Појмови који су графички слични "муфту" у другим страним речницима нису фиксни.

Реч је настало на руском језику, изворни (матерински) концепт се мора тражити на светом (светом) језику, на језику идеологије, а то је један - хебрејски.

Хебрејска етимологија [уредите]

Размотрите услове речника В. Дахл да нађете сличне концепте на хебрејском.

Да мучи (хаљине, омотајте од хладноће) = К као (некога), као, као + АТА (хебрејски) да се облачи, обуче (буде обучен); АТУИ (хебрејски עטוי) обложен, завољен (највероватније, реч прочитала супротно - ИУТА).

Кутан (оно што су ставили) = КУТОНЕТ, КЕТОНЕТ (хебрејски כתנת) кошуља, тунико (уопште, одећа).

К + УТАФ + ЛА (ружна обучена жена) = К + АТУФ, ИТУФ, АТАФ (хебрејски) да завијеш, завити, завити; К + УТАФ (хебрејски) Завршен је.

ЗА + КУТАН, У + КУТАН, О + КУТАН = КУТОНЕТ, КЕТОНЕТ (Хебрејски כתנת) кошуља, туни; и.е. обучена (обучена) у кошуљу, у одећи.

Историјски основ [уреди]

а) Јеврејска енциклопедија Броцкхаус и Ефрон. Чл. Одећа

"На основу Библије може се закључити да је носио кошуљу (תנתב)," кетон ", који је прекрио цео горњи део тела и замијенио предњи дио већ у древним временима, био је распрострањен међу Јеврејима. Ова кошуља прошла је од Феничана до Грка и Римљана као хитона (χιτων) и тунике.... Ово је груба плетеница (тоб) памучне тканине, са изрезом испред на грудима и са широким лабавим рукавима, углавном обојене тамно плавим бојама. Мајица долази до колена и прекривена је широким кожним каишем... Дуга кошуља, дуга рукавица, са дугим рукавима за мушкарце, привукла је сву пажњу (םיםפ תנתב, Ген. 37, 3.23, у ЛКСКС погрешно χιτιων - мотлеи О.). Под утицајем ханаанитске хаљине, јеврејски начин захтијевао је да су цхитони били дужи од претходних. "... "Библијски кетон" (תנתב = χιτων = туница) није изгубио свој значај чак ни у талмудском времену (Јер., Таан., 4, 6 итд.). "

Када је Јосип дошао код своје браће, они су уклонили одећу од Јожефа "(Књига 37:23), у овој причи концепт КУТАНЕТ-а (Јеврејске כטנתו) кошуље, тунико, се тумачи као одећа.

б) руска одећа ИКС-КСИИИ векова (реконструкција)

Мајица, сороцхитса - главна (понекад једина) одећа од платна, фине вуне, свилене тканине. Према резу, то је тунико-попут (од једне тканине),... а) мушког - до колена (понекад ниже); носио огроман појас, који се протеже уским појасом (са металним копчама и плакама) или ткане чипке,...

ц) Жене - на стопала.

"Новгород мастер Аврам, који је поправио у КСИВ веку. (Види А. С. Орлов, Библиографија руских натписа КСИ-КСВ векова, М.Л., Издавачка кућа Академије наука СССР, 1952, стр. 111.) Магдебурска капија Софијске катедрале у Новгороду им је поставила аутопортрет. Мајсторска длака је срушена у круг, брада је мала и округла, у лијевој руци налазе се крпачи, чекић у десној руци, и лонац у струку. Обучен је у кошуљу која стиже само на кољена и везана је са ромбичким обрасцима. " Стара руска минијатура приказује светиње и обичне људе, обично обучене у кетоне-хитоне.

Значи, речи руског језика за које смо сматрали да немају етимологије очито су позајмљени из различитих концепата хебрејског језика, због њиховог сагласности почели су да потичу из истог корена "кут". Присуство појма "кутането" у првој књизи Библије и очигледне повезаности речи са руским изразом "муфле" показују да је у раној фази развоја хришћанства у Русији део српске библијске књижевности написан на хебрејском, руски концепти су формирани задуживањем појмова јеврејског речника. Треба напоменути да смо у ранијим радовима анализирали неколико хиљада руских израза и имена која јасно произилазе из хебрејског језика. Ниједан од руских објашњавајућих и етимолошких речника садржи референце на порекло термина и имена из хебрејског речника, наводи све постојеће и мртве језике света - али никад није јеврејски. Прећутна сагласност лингвиста је очигледна (услов објављивања истраживачких радова), политички поредак је дискриминација хебрејског језика и, уопште, културног (филозофског, идеолошког и језичког) наслеђа јудео-хришћанства.

Да ли мислите да загонетка: "Дијете је умотано у сто пелена" - да ли се ради о купусу? Грешите - ово је наш језик, који је филологија и историјска лингвистика умотана у различиту националну одјећу тако да је дошло до очигледног логичко-историјског незнања. Као што је то, јеврејски Бог је Господ, а Божји језик није, да ли је могуће разумјети ову лингвистичку апсурдност !?